Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Атом" - страница 2
Обществата, а не държавите, са "социалните атоми", с които студентите по история трябва да се справят.
Арнолд Джозеф Тойнби
Универсалният разум е не само интелигентност, но е субстанция и тази субстанция е притегателната сила, която събира електроните заедно по закона за привличането, така че те образуват атоми; атомите от своя страна се събират заедно по същия закон и образуват молекули; молекулите приемат обективни форми и така откриваме, че законът е творческата сила зад всяко проявление, не само на атомите, но и на световете, на вселената, на всичко, за което въображението може да изгради някаква концепция.
Чарлз Ханел
Вярвам, че всяка частица прах, която танцува в слънчевия лъч, не движи нито един атом повече или по-малко, отколкото Бог желае - че всяка частица пръски, която се блъска срещу парахода, има своя орбита, както и слънцето в небесата - че плявата от ръката на веячката се управлява като звездите в техните курсове. Пълзенето на листна въшка по розовата пъпка е също толкова фиксирано, колкото и походът на опустошителния мор - падането на... листа от топола е толкова напълно обусловено, колкото падането на лавина.
Чарлс Х. Спърджън
Само идеята, че ние, тези малки колекции от атоми и молекули, сме част от света, но част, която може да погледне на останалия свят и да го разбере по самореферентен начин, е спираща дъха.
Шон Карол
Твърденията, че някаква форма на съзнание продължава, след като телата ни умират и се разпадат в съставящите ги атоми, се сблъскват с едно огромно, непреодолимо препятствие: законите на физиката, лежащи в основата на ежедневието, са напълно разбрани и в тези закони няма начин да се позволи информацията, съхранявана в мозъците да продължи, след като умрем.
Шон Карол
Физиката е начин на атомите да мислят за атоми.
Бил Брайсън
Какво е ум, а не модел? Моят или твоят ум. Човек или машина. Просто подреждане на атомите. Всеки от нас е уникален израз на ума на Вселената.
Даниел Х. Уилсън
Всеки атом в тялото ви е един и същ кварк на различни места в един и същ момент във времето.
Дейвид Игълман
Митологията на вашата култура бръмчи в ушите ви толкова постоянно, че никой не й обръща и малко внимание. Разбира се, човек завоюва космоса и атома, и пустините, и океаните, и елементите. Според вашата митология това е РОДЕНО.
Дениъл Куин
Социалните връзки между хората могат да бъдат толкова силни, колкото физическите връзки между атомите, което ви позволява да създадете едно цяло, което е много по-голямо и по-мощно от колекция от отделни частици.
Джефри К. Лайкър
Колко голямо е чувството? Дори не толкова голям, колкото един от тях атоми, за които учителят по естествени науки е бил преди. Това не е нищо и всичко едновременно.
Донал Райън
Истинското ви Аз е постоянният атом на вашата идентичност, скалата на вековете, която остава неподвижна от неспокойните приливи на живота.
Елизабет Клеър Профет
Избираме да вярваме, че гранитът е жив. Ако животът е движение, тогава скалата - с нейните атоми, летящи като звезди в космоса - е жива.
Ивон Шуинар
Затворих очи. Представих си нашите неща разпръснати на моравата утре. Майка ми беше права, разбира се. Те бяха просто неща. Части от пластмаса и дърво и картон и стомана. Купове атоми. Знаех твърде добре, че в света има хора, които нямат игри за монополи или легла за състезателни коли. Имах покрив над главата си. Имах храна през повечето време. Имах дрехи и одеяла, куче и семейство.
Катрин Апългейт
Опитвам се да се идентифицирам с атомите... Питам какво бих направил, ако бях въглероден атом или натриев атом.
Лайнъс Полинг
Струваше му се, че е част от някакво цяло, нещо вечно, за което няма значение нито денят, нито десетилетието. Природата просто надграждаше времето си да приеме и използва своите атоми, за да създаде нови форми.
М. Л. Стедман
Учените разделиха атома, сега атомът разделя нас.
Куентин Рейнълдс
Атомът и аз бяхме задружни до съвсем скоро. Аз виждах в него ключ към най-съкровените тайни на природата и той ми откри величието на творението и на Твореца.
Макс Борн
Отговорът ми е - каза Фрост, - че не знам. Навярно не е Бог, какъвто Вие имате предвид. Не в стария издялан от дърво белобрад старец, а в едно висше същество - в такъв Бог вярвам. Защото аз усещам, че във Вселената има някаква сила и власт. Тя е твърде подредена, за да бъде безконтролна и безстопанствена. Като погледнем на този ред, на това равновесие - от механизма на атома на едната страна на везните и законите в природата на другата, не може да не усетим и разберем, че тук има някаква контролираща и направляваща сила.
Клифърд Саймък
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща