Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Атом"
Радикалната новост на съвременната наука се крие именно в отхвърлянето на вярата... че силите, които движат звездите и атомите, зависят от предпочитанията на човешкото сърце.
Уолтър Липман
Има нещо, което хората наричат Бог, и без което би било твърде печално: само пустотата и безпорядъчно роене на атоми.
Жан Рено
Поглеждам нагоре към нощното небе и знам, че да, ние сме част от тази Вселена, ние сме в тази Вселена, но може би по-важно от двата факта е, че Вселената е в нас. Когато размишлявам върху този факт, поглеждам нагоре - много хора се чувстват малки, защото са малки и Вселената е голяма, но аз се чувствам голям, защото атомите ми идват от тези звезди.
Нийл Деграс Тайсън
Според мен има голямо сходство между проблемите, породени от мистериозното поведение на атома, и тези, породени от настоящите икономически парадокси, пред които е изправен светът.
Пол Дирак
След като разбрахме, че в крайна сметка ще можем да изградим молекулярни машини, които могат да подредят атоми, за да образуват практически всеки модел, който искаме, видях, че от това последваха ужасно много последствия.
Ерик Дрекслер
Прогресивно по-високите нива на организация се постигат като каталитични цикли на едно ниво и се образуват хиперцикли: това са системи на по-високо ниво на организация. Така молекулите възникват от комбинация от химически активни атоми; протоклетките се появяват от последователности на сложни молекули; еукариотни клетки се появяват сред прокариотите; метазоите се появяват сред протозоите и се сближават във все по-високо ниво на екологични и социални системи.
Ервин Ласло
Мисля, че връзката между двама състезатели от най-високо ниво, които са съперници, е една от най-очарователните човешки взаимоотношения за изследване. Винаги е на един атом от това да бъде трагедия.
Крис Клийв
Всеки атом в тялото ви идва от звезда, която е експлодирала. и, атомите в лявата ти ръка вероятно са дошли от звезда, различна от дясната ти ръка. наистина е най-поетичното нещо, което знам за физиката: всички вие сте звезден прах.
Лорънс M. Краус
Ако, каквото и да е, от атома до метеорита, може да бъде използвано като оръжие, то и така ще бъде използвано, като оръжие.
Станислав Лем
В една молекула на вашата ДНК има толкова атоми, колкото са звездите в типичната галактика. Ние сме, всеки от нас, една малка вселена.
Нийл Деграс Тайсън
Миналото няма атоми.
Сеес Нотебоом
Аз съм само точка, само атом в плаващата пустиня на света...
Уолт Уитман
В епохата, когато атомът се е разцепил, Луната е заобиколена, болестите са завладени, разоръжаването е толкова труден въпрос, че трябва да остане далечна мечта?
Филип Ноуъл-Бейкър
Наясно съм, че има рекламирани определени продукти - хранителни продукти - без "никакви химикали". Е, това би било доста трудно да се организира, тъй като всичко около нас се състои от атоми и молекули - химикали - включително ние самите.
Франсис Колинс
Ако проследите всички онези звена от веригата, които трябваше да са налице, за да съм тук, законите на вероятността поддържат, че самото ми съществуване е чудотворно. Но след много десетилетия, по-малко от сто години, те се изплащат и аз преставам да бъда. Така че, докато всички те са събрани и координирани да ме направят, тогава - и аз й говоря от името на всички тези трилиони атоми - аз наистина трябва да се възползвам максимално от нещата.
Джим Ал-Халили
Истинската самолюбие се състои в такива действия, при които всеки атом на Вселената би бил само добър.
Константин Циолковски
Много размишлявам за относителността на времето и пространството, и мен ме потриса мисълта, че всичко наоколо - аз, ти, сградите и даже човешкият мозък се състои от атоми. Елементарни частици и субатомни частици - е това, което истински ме увлича. Свободното си време аз посвещавам на четене на научни журнали и книги по физика.
Ан Хатауей
Когато се роди дете, то се потапя в атмосфера, заредена с характерните за този момент звездни вибрации, които се щамповат върху всеки атом на чувствителния организъм от въздуха, вдишван при първото вдишване.
Макс Хайндел
Магията, разглежда синтетически, че науката е науката за любовта, любовта на звездите към Слънцето или атомите по отношение на силата.
Папюс
Науката може да обясни какво се случва долу в атомите и какво се случва на ръба на Вселената, но не може да обясни съзнанието. Това е парадокс - без съзнание нямаше да има наука, но науката изобщо не знае какво да прави със съзнанието.
Питър Ръсъл
...хората са се научили да използват енергията на водата и енергията на вятъра, енергията на огъня и енергията на атома - но все още не са се научили да използват енергията на съзнанието.
Андрей Реутов
Той е, който се проявява и като материя, и като съзнание. Няма място, където Бог да не е. Във всеки атом, във всяко живо същество присъства само Той.
Свами Рама
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща