Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Правосъдие" - страница 2
Не вярвам в Бог, вярвам в земното правосъдие, тоест, че всичко което правим - лошо или добро задължително ще ни се върне. Ето в какво правосъдие вярвам.
Рихард Круспе-Бернщайн
Това означава, че великият съдия на мъртвите гледа надолу към хората, за да види, че правосъдието е извършено и че истината надделява. Затова ви поздравявам за добрия Озирис.
Остин Фриман
Никога не бих принудил Министерството на правосъдието да отиде в Калифорния и да арестува хора, които получават медицинска марихуана, когато това е законът там.
Рон Пол
Ако не можем да установим истината, можем ли наистина да се надяваме на правосъдие?
Скот Търоу
Правосъдието прилича на маскирана девица. Нея я иска ищецът, изисква я прокурорът, нея съблазнява адвоката, нея я поддържа съдията, който в края на краищата и я овладява.
Софи Арну
Правосъдието трябва да е бързо... и сигурно... и окончателно.
Трейси Хикман
Неуспехът да инвестира в гражданско правосъдие е пряко свързан с увеличаването на престъпното разстройство. Колкото повече хора чувстват, че има несправедливост, толкова повече става част от психиката им.
Фридрих Шелинг
Всяка система за наказателно правосъдие трябва да намери някакъв баланс между защитата на правата на невинни хора, лъжливо обвинени в престъпления, и защитата на жертвите на престъпления.
Хана Фрай
Империята е в хаос. Докато старият ред се разпада, новосъздадената Нова република търси бърз край на галактическия конфликт. Много имперски лидери са избягали от постовете си, надявайки се да избягат от правосъдието в най-отдалечените ъгли на известното пространство.
Чък Уендиг
Правосъдието и справедливостта не са само част от учебната програма за социални изследвания. Те са градивните елементи на цялото ни общество.
Гордън Корман
Има разлика между затворниците във вашите наказателни затвори и затворниците във вашия културен затвор: Първите разбират, че разпределението на богатството и властта в затвора няма нищо общо с правосъдието.
Дениъл Куин
Години наред подкрепях смъртно наказание, но аз повярвах, че нашата система за наказателно правосъдие не е в състояние да прави адекватно разграничение между невинни и виновни. Укорително и неморално е да се залага на живота и смъртта.
Джеймс Фрей
На бедните ми рамене тежи тежкото бреме на правосъдието, облечено в съдебна мантия и тежестта на съдбата ми.
Жан Жене
И е трудно да се примирим с факта, че в този свят никога няма да се покорим на правосъдието.
Кшищоф Зануси
Тя се зачуди дали правосъдието е възможно в свят, пълен с дълбоки зли и повредени човешки същества, в истинска вселена от щети.
Лайза Скоталайн
Само губещи и аматьори обвиняват картите. В края на краищата, картите не се интересуват; не заемат страна и нямат памет. Те са сляпо правосъдие, което държи везните й и в дългосрочен план ще дават бакшиш равномерно както за начинаещите, така и за опитните.
Лу Кригер
Когато правосъдието се е изказало, следващата дума трябва да бъде на човечността.
Пиер Верньо
Вярвам в правосъдието, в Господ и в хубавите жени! Има хубави луксозни заведения. Аз съм откривателят на нощните еротични заведения. И съм приятел на мутрите. И ги обичам, защото те са първи."
Димитър Маринов
Съдът на победителите над победените никога не може да бъде безпристрастен с каквито и формалности да го прикрива юриспруденцията. В този процес ние приехме руската идея за тези дела - правителствената политика, а не справедливостта, нещо съвсем чуждо на англосаксонската традиция. Прикривайки политиката под формата на съдебна процедура, ние можем да опорочим цялата идея за правосъдието в бъдеща Европа... Нюрнбергските процеси нарушават основното начало на американското правосъдие, че никой не може да бъде съден по закон, приет след като престъплението е извършено!
Робърт Тафт
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща