Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Патриотизъм"
Желанието на добрите хора от цялата страна, за местен патриотизъм като фактор в нашата политика трябва е той да изчезне...
Ръдърфорд Хейс
Патриотизмът е, когато любовта на собствения ти народ е на първо място; национализъм, когато на първо място идва омразата към хора, различни от твоите.
Шарл дьо Гол
Пазете се от безсилието на претендирания патриотизъм.
Джордж Вашингтон
Патриотизмът, независимо чий, се доказва не с думи, а с дела.
Висарион Белински
Не съществува щастие, без патриотизъм.
Владислав Сикорски
Патриотизмът в национален смисъл е същото, което е егоизъм в индивидуален смисъл; и двете, в същността си произтичат от един източник и донасят еднородни бедствия. Уважението към своето общество е само отблясък на уважението към самият себе си.
Хърбърт Спенсър
Какво е това патриотизъм, ако не любов към храната която сте яли като дете?
Лин Ютан
Нападките срещу недостатъците и пороците на нацията не са престъпление, а заслуга, те са истински патриотизъм.
Висарион Белински
Патриотизмът е обикновено по-силен от класовата омраза, но задължително по-силен от интернационализма.
Джордж Оруел
Предполагам, че съм се превърнал в нещо като жив паметник в Португалия. Но аз съм от семейство с корени по целия свят, така че идеята за патриотизъм не е много силна в мен. Моята страна е страната на Чехов, Бетховен, Веласкес - писатели, които харесвам, художници и артисти, на които се възхищавам.
Антонио Лобо Антунеш
Капиталът не признава отечество, и при това той е толкова по-малко патриотичен, колкото повече заявява за своя патриотизъм.
Карл Либкнехт
Патриотизъм - само мигновена реакция, преминаваща, когато започне истинска война.
Мик Джагър
Патриотизмът означава екипирани сили и подготвени граждани. Моралната издържливост означава повече енергия и по-голяма продуктивност както във фермата, така и в завода. Любовта към свободата означава охрана на всеки ресурс, който прави свободата възможна - от светостта на нашите семейства, през богатството на почвата до гениалността на нашите учени.
Дуайт Айзенхауер
Скуката, глупостта и патриотизмът, особено когато се комбинират, са три от най-големите злини на света, в който живеем.
Робъртсън Дейвис
Благотворителността и патриотизмът са основните качества на американец, който му е нужно да продаде нещо.
Хенри Луис Менкен
Патриотизмът е доброволно дело.
Джеси Вентура
Ние нямаме и не можем да имаме друга обединяваща идея, освен патриотизма.
Владимир Путин
Патриотизмът не е само любов към Родината. Това е нещо мног повече... Това е съзнанието за своята неотделимост от Родината и неотлъчното преживяване заедно с нея на нейните щастливи и нещастни дни.
Алексей Толстой
Но вие знаете, както и аз, патриотизъм е дума; и такъв, който обикновено означава или моята страна, правилна или грешна, което е позорно, или моята страна винаги е права, което е глупаво.
Патрик О'Брайън
Истинският патриотизъм е готовността да предизвиква правителството, когато греши.
Рон Пол
Борбата с корупцията не е само добро управление. Това е самозащита. Това е патриотизъм.
Джо Байдън
С напредването на еволюцията тя се проявява като постепенно разширяване на любовния факултет, преминавайки през етапите на любовта към половинката, любовта към семейството, любовта към околните съдружници до любовта към цялата среда; патриотизмът дава място по-късно на любовта към човечеството.
Алис А. Бейли
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща