Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Персонаж" - страница 2
Общото между комисар Катани и персонажите на книгите на Фьодор Достоевски е това, че той, както и те, живеят не за себе си, постоянно жертвайки себе си заради другите.
Микеле Плачидо
По-скоро смущаващо е да седнете около масата в критика на чужда работа, само за да разберете, че антагонистът в историята е не друг, а вие самите и никой от присъстващите не смята, че сте много симпатичен персонаж.
Мишел Ричмънд
Като индивид ме привличат силни женски персонажи – моите герои винаги са били хора, които притежават себе си. Дори и силно да правят нещо нередно, те винаги са били силни хора.
Оинкан Брейтуей
Моето лице е отличен повод за това, че да се творят най-кошмарните безумства. Дива мерзост, пълна лудост. Но в уродството на моите персонажи е скрита красота... В душата си мнозинството са по-добри от нас, така че няма нищо удивително, че работата ме пристрастява.
Рутгер Хауер
Системата на Станиславски малко интересува някого. Актьорството е измама, в това е неговия смисъл. Всеки глупак може добре да изиграе персонаж, в който изглежда е свикнал, а ти опитай да изиграеш някого, който няма с теб нищо общо!
Саймън Пег
Всички казват, че часовете, прекарани пред огледалото, са просто тщеславие. А аз считам, че самопознанието е решаващият елемент в постижението на актьора в неговият персонаж.
Сидни Лумет
Персонажите със съмнителен морал са секси.
Брайън Азарело
Персонажите работят много добре, когато отразяват времето, в което действат.
Брайън Азарело
Какъв е трикът да напишеш добър лош човек? Е, за мен винаги е била идеята, че се противопоставяш на властта, разбираш ли? Мисля, че това е необходимо - и тогава можете да пишете злодейски персонажи.
Брайън Азарело
За да основавате персонаж в реалността, трябва да използвате нюанси на сивото.
Брайън Азарело
Мисля, че изобразяването на гледната точка на Жокера би направило лоша услуга на този персонаж. Веднага щом влезете в главата му, той ще загуби толкова много власт.
Брайън Азарело
Обикновено с роман започваш без идея какво да правиш, защото твоята работа е да създаваш убедителни персонажи и след това те просто тичат наоколо да полудяват. Проблемът с писането на мемоари, очевидно е, че не можете да го направите, защото някак си знаете какво ще се случи. Защото ти си героят.
Гари Щейнгарт
Съставям първите 5 или 6 глави съвсем подробно, а също и края. Така че знам къде отивам, но не и как ще стигна там, което дава шанс на персонажите да се развиват органично, както се случва в реалния живот, докато опознавате човек.
Джоана Тролъп
Пушкиновите персонажи са не са многословни. Те не произнасят дълги речи, а говорят само това, което е нужно по време на хода на техните действия, понеже всяка реплика е характерна за даденото лице и дадената ситуация.
Александър Слонимски
За всички онези колеги, пътуващи до работа, той беше читателят, причудливият персонаж, който всеки делничен ден четеше със силен и ясен глас от шепата страници, които изваждаше от куфарчето си.
Жан-Пол Дидиелоран
Харесвам Супермен като персонаж и го следвах през годините.
Зак Снайдър
Реалната история е далеч по-сложна и интересна от опростените обобщения, представени в статиите в Уикипедия. Знаейки това, можете да поставите под въпрос получената мъдрост, да оспорите "фактите", "всеки" знае, че е истина, и да си представите светове и персонажи, достойни за нашето богато историческо наследство и нашето сложно "аз".
Кен Лиу
Всички персонажи в тази книга са измислени; всяко сходство с реални хора или трупове е и случайно, и отвратително.
Кирил Бонфилиоли
Не мисля, че изследването и формата са чак толкова важни. Впускам се в изследване единствено когато персонажът вече не сред живите или е въз основата на историческо лице. Изследвам само за да използвам живота му като източник на информация. Във всички други случаи това го прави сценария.
Морган Фрийман
Хората винаги ме питат как избирам персонажите си. Ами, много е трудно да се отговори на този въпрос. Трудно е въобще да се дават подобни обяснения, свързани с психиката на човек. Много е трудно! А и това е подвеждащ въпрос, прекалено личен в някои отношения.
Итън Хоук
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща