Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Стъкло"
В света на бизнеса огледалото за обратно виждане винаги е по-ясно от предното стъкло.
Уорън Бъфет
Ние знаем, че любовта е силна, както смъртта; затова е трошлива като стъкло.
Ги дьо Мопасан
Хората приличат на прозоречни стъкла. Те блестят и сияят, когато свети слънце, но когато се възцари мрак, тяхната истинска красота се открива само благодарение на светлина идваща отвътре.
Елизабет Кюблер-Рос
Стъкло, порцелан и репутация се чупят лесно и никога не могат напълно да се възстановят.
Бенджамин Франклин
Театъра - не отразяващо стъкло, а увеличаващо стъкло.
Владимир Маяковски
Острият ум - увеличаващо стъкло; остроумието - намаляващо.
Георг Кристоф Лихтенберг
Стихове трябва да бъдат написани така, че ако хвърлите стихотворение в прозореца, стъклото ще да се разбие.
Даниил Хармс
Бедността е перфектното стъкло, в което наистина виждаме и познаваме себе си.
Уилям Давенант
Част от мен е направена от стъкло, а също така те обичам.
Никол Краус
Защо винаги гледам на живота през стъклото на прозореца?
Даниел Кийс
Нашият дом е от стъкло и нашият живот е от стъкло, и ние нищо не можем да направи, за да се защитим.
Джойс Каръл Оутс
В епоха, в която всичко и всички са свързани чрез мрежи от стъкло и въздух, никой - нито бизнес, организация, държавна агенция, държава - не е остров. Трябва да постъпим правилно от всички наши заинтересовани страни и по този начин създавате стойност за акционерите. И едно е сигурно - никоя организация не може да успее в свят, който се проваля.
Дон Тапскот
Чукът троши стъкло, но кове стомана.
Лев Троцки
Ужасно съм уморен от болката, която чувам и усещам, шефе. Уморен съм да се скитам по пътя самотен като птичка под дъжда. Без приятел, при когото да ида или да ми каже откъде идваме или отиваме, или защо. Уморен съм от хората, които се държат толкова грозно един с друг. Чувствам го като парченца стъкло в главата си. Уморен съм от случаите, когато съм искал да помогна и не съм успявал. Уморен съм да съм сам в мрака. Най-много съм уморен от болката. Прекалено много е. Ако можех да сложа край на болката, щях да го направя. Но не мога.
Стивън Кинг
В Халикарнас, къщата на този най-могъщ цар Мавзол, макар и украсена навсякъде с проконезийски мрамор, има стени, изградени от тухли, които и до днес са с изключителна здравина и са покрити с мазилка, толкова силно полирана, че изглеждат блестящи като стъкло. Този крал не е използвал тухла от бедност; защото той беше пълен с приходи, като владетел на цяла Кария.
Витрувий
- Понякога си предното стъкло. Понякога си буболечка.
Марк Нопфлър
Започнах да крия картините си по определени начини, като например зад стъкла. След това, вместо да ги скрия, направих нещо доста студено и клинично: построих дървена кутия, напълних я с емайлирана боя и потопих картината, така че можете да видите само внушение за нея от контролирана гледна точка.
Оливър Джефърс
Работата е гумена топка. Ако го пуснете, той ще отскочи. Останалите четири топки - семейство, здраве, приятели, почтеност - са направени от стъкло. Ако изпуснете някоя от тях, тя ще бъде необратимо изтъркана, изрязана, може би дори разбита.
Гари Келър
Животът е като призма. Това, което виждате, зависи от това как завъртите стъклото.
Джонатан Келерман
Разум – това е увеличителното стъкло, което, възпламенявайки, самото то остава хладно.
Рене Декарт
Жената е крехка като стъкло. Не се опитвайте да проверявате силата й, защото може да се счупи във всяка минута.
Мигел де Сервантес
Не биваше да показва нито на него, нито на друг, че е несъвършена, уязвима, човек като всички останали. Ако знаят, че носиш сърце от стъкло, ще го разбият.
Елиф Шафак
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща