Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Другар"
Лошите книги могат също да ни развалят, както и лоши другари.
Хенри Филдинг
Ако трепериш от възмущение от всяка несправедливост, значи си мой другар.
Ернесто Че Гевара
Не искам вие, другари, които седите около мене, да ме питате вие какво да правите. Искам да ми кажете аз какво да правя.
Джордж Маршал
Като войник преживях Първата световна война, докато повечето ми другари не го направиха.
Лестър Пиърсън
Срещнах сред другарите си най-различни човешки черти - от откровеност до резерва, от доброта, изправност и доброта, до бруталност и низост.
Георг Брандес
Конкурсно начало не означава конкурсен край, другарки и другари.
Тодор Живков
Баща ми ми е най-добрият другар, а на майка си мога да кажа абсолютно всичко. Аз наистина много ценя майка си и баща си. Защо сме толкова затворени? Млади родители, така си мисля. Трудният бизнес поддържа техните умове млади.
Ким Уайлд
... безстрашния човек е много по-опасен другар в делата, от колкото страхливецът.
Херман Мелвил
Избирай си другари след оглеждане, защото има хора, които са заразни като болест.
Максим Горки
Бъди любезен, снизходителен и приветлив. Всеки, който иска да каже нещо на другаря си, да го каже с мили чувства и искрено желание да угоди; и всеки път, когато действа по този начин, си спестява много неловкост в начина на изразяване.
Стоунуол Джаксън
Ще си починем, другари, в затвора.
Феликс Дзержински
Красотата и глупостта са стари другари.
Бенджамин Франклин
Другари, не виждате ли, че сега вече не сме роби на разпадащата се турска държава, а сме роби на европейските велики сили, пред които Турция подписа своята пълна капитулация в Берлин. Затова трябва да се борим за автономията на Македония и Одринско, за да ги запазим в тяхната цялост, като един етап за бъдещето им присъединяване към общото Българско отечество.
Гоце Делчев
Приказливецът иска да ви застави да го обичате, но предизвиква ненавист; иска да окаже услуга, но става досаден; иска да предизвика удивление, но става смешен; той оскърбява своите другари и служи на своите врагове.
Плутарх
(Той) беше влюбен в идеята за революция. Такива мъже, дори когато загърбят партията и другарите си, никога не могат да се откажат от идеята: тайният бог управлява сърцата им. Именно това ги кара да оживяват; те се наслаждават на опасността, изключителната болка. За тях това е раждането за жената или войната за наемника.
Амитав Гхош
Достатъчно е да знаете, че наблизо има надежден другар, който е готов да ви помогне по всяко време.
Максим Фадеев
Приятелите - не винаги са другари.
Михаил Лермонтов
... нищо не освежава духа на образователна институция като властта на другаря над другаря.
Николай Г. Помяловски
Един ден - много скоро те очаква изпитание, дете. Всичко, което обичате, ще гори в огъня. В този ден няма да имате приятели, съюзници или другари по оръжие. Единственото оръжие ще бъде вашето доверие в мен.
Сабаа Тахир
Надеждата понякога е мимолетна, но винаги ценна. Тъжно е да кажа, че когато битката започна, повечето ми другари изобщо нямаха надежда.
Т. А. Барън
Лидерът ще бъде първият, който ще забележи дебнещата опасност; бдителността и реакцията му ще спасят живота на повечето от другарите му.
Даниел Х. Уилсън
Войниците с желание, понякога глупаво, рискуват собствения си живот, за да пазят другарите си извън вражеските ръце.
Алекс Беренсън
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща