Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Математик" - страница 2
Не съм математик, така че оставам верен на графичното представяне.
Хю Хопър
Днес не само нашите управници не знаят математика, но и нашите философи - и още повече, нашите математици не знаят математика.
Робърт Опенхаймер
Добрият християнин трябва да се пази от математиците и от всички, които правят празни пророчества. Вече съществува опасността, че математиците са сключили договор с дявола, за да помрачат духа и да затворят човека в оковите на Ада.
Августин
Какво има за губене във вярата? Ако греша и смъртта е краят, тогава какво загубих? Нищо. Ако Библията е вярна и аз не вярвам, когато умра, отивам в ада. Ти си математикът, кажи ми - не е ли залог, който си заслужава?
Махтоб Махмуди
Математикът играе игра, в която той сам измисля правилата, докато физикът играе игра, в която правилата са предоставени от природата, но с течение на времето става все по-очевидно, че правилата, които математикът намира за интересни, са същите като тези които природата е избрала.
Пол Дирак
Ако има Бог, той е велик математик.
Пол Дирак
Всеки добър математик трябва да бъде и добър шахматист и обратно.
Жул Анри Поанкаре
...усещането за математическата красота, за хармонията на числата и формите, за геометричната елегантност. Това е наистина естетическо чувство, което всички математици знаят.
Жул Анри Поанкаре
Изглежда, че е една от фундаменталните характеристики на природата, че фундаменталните физични закони се описват от гледна точка на математическа теория с голяма красота и сила, която се нуждае от доста висок стандарт на математиката, за да може човек да я разбере. Може да се чудите: Защо природата е изградена по този начин? Човек може само да отговори, че настоящите ни знания изглежда показват, че природата е така устроена. Просто трябва да го приемем. Човек може би може да опише ситуацията, като каже, че Бог е математик от много висок ранг и Той използва много напреднала математика при конструирането на Вселената. Нашите слаби опити в математиката ни позволяват да разберем част от Вселената и докато продължаваме да развиваме все по-висша математика, можем да се надяваме да разберем вселената по-добре.
Пол Дирак
Положително е призрачно как физикът открива, че математикът е бил там преди него или нея.
Стивън Уайнбърг
Според моя опит повечето математици са интелектуално мързеливи и особено не обичат да четат експериментални статии. Той изглежда имаше много силни биологични интуиции, но за съжаление с отрицателен знак.
Франсис Крик
Не може да се спори, че да си математик е качество на ума. Умът е единството на сърцето, щедростта, желанието за автентичност, присъщо на човек от раждането.
Франсоаз Долто
Представете си живота без никакви алгоритми, няма да можете да направите нищо. Това вече е напълно обхващащо. Имаме навика да се предоверяваме на това, което ни казват математиците или компютърните учени, без да го поставяме под въпрос, твърде много вяра в магическата сила на анализа.
Хана Фрай
Аз съм математик. Мога да търгувам с факти за фалшиви положителни резултати и абсолютни истини за точността и статистиката с пълна увереност.
Хана Фрай
Тя беше свой собствен мечтател, сляп математик, пързалящ се по тънката повърхност на живота, вярващ в спасителната сила на логиката, разума и информацията, пренебрегвайки цялата мрачна шир на чувствата и животинския инстинкт, който беше истинският двигател на човешкото поведение, истинският автор на историята.
Джесика Шатък
Тъй като аз не съм нито невролог, нито психиатър, а математик, работата, която следва, изисква известно обяснение и обосновка.
Джон фон Нойман
Ако беше така, те нямаше да бъдат толкова трудни за разбиране и нямаше да има нужда от математици.
Йоко Огава
Все още мисля, че в паралелна вселена станах математик.
Кен Лиу
Един мой чичо твърди, че стига само да вземе някой от лудницата и това сигурно ще е най-добрият математик; на това аз отговарям, а така мисли и Дирихле, че математиката изобщо е побъркване, но затова пък не всяка лудост има математически характер.
Готхолд Айзенщайн
"Той нямаше достатъчно фантазия, за да бъде математик, затова стана поет." - за един от своите ученици.
Давид Хилберт
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща