Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Концентрация"
Проектирането е въпрос на концентрация. Влизате дълбоко в това, което искате да направите. Става въпрос за интензивни изследвания, наистина. Концентрацията е топла и интимна и подобна на огъня вътре в земята - интензивен, но не изкривен. Можете да отидете на място, наистина да го почувствате в сърцето си. Всъщност е красиво усещане.
Петер Зумтор
Боксът е много красив, много честен спорт. Не знам, защо всички така драматизират... Боксът не допуска грешки. Боксът е сериозна част от моят живот. Той ме е научил и на уважение, и настойчивост, и търпение, и концентрация. Всичко, което аз сега използвам на площадката.
Мики Рурк
Ако вие можете да продължите да играете тенис, когато някой стреля на улицата, това е концентрация.
Серина Уилямс
Вниманието не е концентрация.
Джиду Кришнамурти
Правилото "да бъдеш тук и никъде другаде" се явява ключ към пълната концентрация. Да бъдеш само в текущият момент. Не е нищо повече.
Чък Норис
Не пиша директно на компютъра, защото не мисля добре обърнат напред с пръсти на клавиатурата. Мисля, че е по-добре да гледате надолу с писалка. И коефициентът на концентрация на химикалка и хартия е по-висок, отколкото когато движа думи по екрана.
Джошуа Ферис
Човек ще бъде ефективен до степен, в която е в състояние да се концентрира! Концентрацията не е основно начин на правене, а преди всичко начин на Битие.
Лорънс Лешан
Изпитите не са много трудни. Хората ги намират за трудни, защото не работят - това е просто въпрос на труд. След като наистина започнете да го правите, това е като разбиване на яйца. Не е нужно да си умен. Както всичко е в живота, става дума за концентрация.
Лорънс Озбърн
Не мисля, че Робърт Де Ниро се нуждае от повече концентрация за това, което прави, отколкото Джим Кери се нуждае за това, което прави.
Еди Мърфи
Ако има някаква "тайна" на ефективността, това е концентрацията. Ефективните ръководители правят първите неща първи и правят едно по едно.
Питър Дракър
Обичам океанския живот. Очарована съм, че толкова голяма част от него остава неизследвана от хората. Разредената морска вода се състои от почти същата концентрация на елементи и минерали като кръвната плазма. Те също имат същото количество натрий.
Неди Окорафор
Адаптирането може ефективно да намали разходите за изменение на климата, докато атмосферните концентрации на парникови газове се стабилизират.
Николас Стърн
Гладоморът от 1932-33 г. беше продукт с двойна цел на колективизацията, предназначен да потисне украинския национализъм и най-важната концентрация на проспериращи селяни с един удар.
Норман Дейвис
Не всички дейности са равни в това отношение. Тези, които включват истинска концентрация - изучаване на музикален инструмент, игра на настолни игри, четене и танци - са свързани с по-нисък риск от деменция. Танците, които изискват научаване на нови движения, са предизвикателства както физически, така и психически и изискват голяма концентрация. По-малко интензивните дейности като боулинг, гледане на деца и голф не са свързани с намалена честота на болестта на Алцхаймер.
Норман Дойджи
Архитектурата има собствено царство. Той има специална физическа връзка с живота. Не мисля за това главно като послание или символ, а като плик и фон за живота, който продължава във и около него, чувствителен контейнер за ритъма на стъпките по пода, за концентрацията на работа, за тишина на съня.
Петер Зумтор
Да се научим да фокусираме вниманието и концентрацията е много полезно; медитацията може да ви помогне да направите това.
Андрю Уейл
Концентрацията на богатство в Америка създаде образователна система, в която свръхбогатите могат да купят достъп до колеж за децата си, политическа система, в която могат да си купят Конгреса и президентството, система на здравеопазване, в която могат да си купят грижи, които другите не могат, и съдебна система, в която могат да си купят изход от затвора.
Робърт Б. Рейч
Материализмът е хвърлил човека в такива дълбочини, че е необходима мощна концентрация на сили, за да го повиши отново. Той е обект на заболявания на нервната система, които са истински епидемии от живота на душата.
Рудолф Щайнер
Основната разлика между любовта и омразата е, че любовта е облъчване, а омразата е концентрация. Любовта прави всичко прекрасно; омразата се концентрира върху обекта на своята омраза.
Сидни Харис
Двама тъжни хора вече са твърде голяма концентрация на тъга.
София Прокофиева
Не е необходим блясък или лекота, а решимостта да понесеш и дори да се насладиш на скучния процес на нагазване в собствената си лоша проза отново, и още веднъж, и после още веднъж, с най-голяма концентрация и вкус, търсене на възможности да копая по-дълбоко.
Стюарт О'Нан
...сервитьорът трябва да дойде от място на концентрация, подчинение и пълно, неограничено обслужване. Нищо не е твърде трудно. Клиентът винаги е прав, дори когато греши. Няма ограничение за това какво ще направите, за да обслужвате, докато този човек е във вашия бар и е под вашите грижи.
Стюарт Уайлд
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща