Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Феминистка" - страница 2
Феминистките са като Борги от "Стар Трек". Те не знаят нищо за други групи освен факта, че трябва да бъдат асимилирани в кошерен разум, който безсмислено следва заповедите на кралица.
Майло Янопулос
Мисля, че има два вида феминистки. Известните и всички останали. Всички останали, всички хора, които просто отиват тихо и правят това, което трябва да правят, и не получават много заслуги за това, и няма някой там всеки ден да им казва, че правят страхотно работа.
Мег Уолицър
Когато слушам за феминистки, веднага си представям жени с небръснати крака.
Сара Мишел Гелар
Може би дори на шест или седем знаех, че колкото и сладки да изглеждаха на повърхността, всички приказки се нуждаят от феминистки разтърсвания.
Сара Пинбъра
Красотата на това да си феминистка е, че можеш да бъдеш каквото пожелаеш. И това е смисълът.
Шонда Раймс
Никога не съм срещал феминистка, която да няма баща.
Брайън Азарело
Не, нямам желание да съм феминистка, просто искам да съм жена.
Гюла Круди
Аз наистина съм феминистка, макар че никога не съм се наричала това.
Джакий Хари
Не забравяйте, че в ранните дни на феминисткото движение те отказваха да имат лидер; различни жени просто щяха да се изправят и да говорят. Ранните феминистки бяха много внимателни, за да не поставят това, което спонтанно възниква, обратно в старата бутилка.
Джеймс Хилман
Феминистката обективност означава доста просто разположени знания.
Дона Харауей
Семейството ми е много феминистично и смятат, че ислямът не е супер феминистка религия, за която знам, че хората могат да спорят. Но това е - така или иначе съм възпитана, така че би било странно за мен изведнъж просто да стана и да започна да нося забрадка.
Елиф Батуман
Да, феминистка съм, защото виждам всички жени като умни, надарени и здрави.
Заха Хадид
Всяка година феминистките ни дават все нови и нови потвърждения на старите предразсъдъци, че жените са неспособни нито да мислят, нито да пишат.
Камила Палия
Страхотните произведения – а аз мисля, че Междузвездни войни са страхотно произведение – са лесно податливи на множество правдоподобни интерпретации. Някои от тях са доста луди, но идеята, че трябва да го разглеждаме като дълбоко феминистка, или като дълбоко християнска приказка, или като упражнение на Фройд... Мисля, че всички те имат някаква истина.
Кас Сънстейн
Въпреки че Междузвездни войни лесно се чете като феминистки за времето си - и дори засега, с ролята на принцеса Лея - хората не биха направили такъв филм през 2016, където момчетата са предимно коравите, а жените не са на властни позиции.
Кас Сънстейн
Какво мислеха феминистките при започване на борбата за равни права на седемдесетте? За това, че майките се приравняват с бащите за оскъдно количество време, което прекарват с деца?
Алисън Пиърсън
Лесбийките винаги са съставлявали предводителите на женското движение. Лесбийката - това е феминистка във висша степен, защото тя не зависи от мъжа, и е жена постигнала независимост.
Кейт Милет
Жените да казват "аз не съм феминистка" е най-голямата ми дразнене. Вярвате ли, че жените трябва да получават еднакво заплащане за една и съща работа? Вярвате ли, че на жените трябва да бъде позволено да напускат къщата? Смятате ли, че жените и мъжете заслужават равни права? Страхотно, значи си феминистка.
Лена Дънам
Феминистката е просто човек, който разпознава властовите структури, които пречат на хората да живеят възможно най-пълноценно.
Лорън Гроф
Станах феминистка, за да не стана мазохистка.
Сали Кемптън
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща