Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Англичанин" - страница 2
Докато класическото образование и класическите предразсъдъци преобладаваха, образованите англичани неизбежно гледаха на древна Британия като на чужда земя.
Норман Дейвис
В Индия почти всички говореха метафорично, с изключение на англичаните, които говореха откровено и можеха да направят най-прозрачните си лъжи да изглеждат честни като следствие; като има предвид, че всяка истина, съдържаща се в тези метафорични глупости, беше представена толкова подло, че самата тя изглеждаше подло.
Пол Скот
Потвърждавам, че ние, англичаните сме най-добрата нация на света и колкото по-голяма част от света заселим, толкова по-добре ще е за човечеството.
Сесил Родс
Следва да се подчертае, че англичаните строго се придържат към правилото да наливат чай в млякото, а в никакъв случай не обратно. Забележително е, че доливането на мляко в чаят влошава аромата и вкусът на напитката, и затова подобна грешка се разглежда като невежество.
Уилям Похлебкин
Мисля, че се дължи на добрия усет на англичаните, че не са рисували по-добре.
Уилям Хогарт
Няма нация под слънцето, която да победи англичаните по неучтивост: от своя страна мразя самата гледка към тях; и така ще посетя само един или двама качествени мои познати и след това ще се върна отново във Франция.
Фани Бърни
- Това е проклятието на нашата професия, - кимна разбиращо англичанинът. - Дори да сме разкрили много престъпления, винаги ще има едно, което, оставено неразкрито, ще измъчва остатъка от живота ви.
Ърл Дер Бигърс
Англичанин, ако е изненадан от нещо, може да бъде смаян за час, американец половин час, французин четвърт час. И ето ни - не повече от три минути. В противен случай ще полудеем от скука.
Бепе Севернини
Англичанинът е почти безкрайно толерантен. Той е приличен, хуманен, подправен, честен. Той има сериозно чувство за дълг, обществен ред и е готов да направи практически жертви и за двамата. Той е добронамерен, любезен и освен това, свободен от завист, огорчение и чувство за отмъщение.
Всеволод Овчинников
И защо англичаните звучат по-умно от всички нас? Като че ли трябва да им бъде присъдена Нобелова награда за обикновен поздрав?
Джанди Нелсън
Всички англичани са очаровани от Джак Изкормвача. Не знам защо, защото е толкова страшна, но толкова странна, мила част от нашата култура. Болестното очарование го обобщава.
Джейн Голдман
По-добре е да се отнасяте положително към живота, отколкото негативно. Аз съм англичанин и ми е трудно. У нас ентусиазмът се счита за психично разстройство с принудителна хоспитализация. Това има нещо общо с времето, храната и разпада на империята. Всъщност за британците е по-лесно да се намръщят, отколкото да са ентусиазирани.
Джо Оуен
Маки донесе на всички чай. Традиционен за англичаните начин да избегнеш нежелана тема.
Дик Франсис
По обичай англичаните погребват мъртвите със същата бързина, с която ги бесят.
Иън Пиърс
Англичаните както никоя друга нация в света притежават способността да наливат ново вино в стари мехове оставяйки ги цели.
Клемент Атли
Чай, разбира се. Това винаги са ти предлагали англичаните.
Крис Юън
Ние сме англичани и очаквам да се държите като такива. Без повече плач.
Либа Брей
Англичаните са много снизходителни към епизодите на алкохолна лудост.
Лорънс Озбърн
Англичаните винаги са се чувствали задължени да държат рекорда на една миля.
Роджър Банистър
- ... Ти знаеш ли, че аз цяла Европа съм изходил? Не съм като тебе дърво! Ти знаеш ли, че туй Иречек-Миречек ей тъй – зяпнали са ме слушали, като им заприказвам. Мен англичани, мен американци ихтибар са ми правили в Дрезден... че ти ли на ум ще ме учиш?...
Алеко Константинов
Англичанинът почита закона и отблъсква или презира властта. Французинът, напротив, почита властта и презира закона. Той трябва да се научи да прави обратното, а това сигурно е невъзможно, като се има предвид невежеството, в което е държана нацията, невежеството, което не бива да оспорваме, съдейки само по образованата столица.
Никола дьо Шамфор
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща