Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Англичанин"
Особеното чуждо суеверие, че англичаните не обичат любовта, доказателството е, че не говорят за това.
В. С. Притчет
Обичам англичаните. Те са създали най-строгия в света кодекс на безнравстеността.
Малкълм Бредбъри
Да не разбираш нито един език, освен английския, се явява привилегия на англичаните. Даже ако англичанина разбира, той няма да се унижи за това, че да го покаже.
Пиер Данинос
Всичките ми ранни книги са написани така, сякаш съм индиец. В Англия бях започнал да пиша, сякаш съм англичанин; сега пиша все едно съм американец. Вземате произход и характер на други хора; Кийтс го нарече отрицателна способност.
Рут Прауър Джабвала
Английският трябва да се знае! Даже най-глупавите англичани го познават добре.
Лев Ландау
Англичаните нямат много добра дикция. Във Франция трябва да произнесяте всичко много отчетливо и ясно, така че обучението по френски от най-ранна възраст ми помогна извънредно много.
Вивиан Лий
Мечтата на всяка холивудска звезда е да е боготворена от американец, ухажвана от италианец, женена за англичанин, и с таен любовник французин.
Катрин Хепбърн
От всички нации по света англичаните са най-глупавите в разговорите и най-умните в делата.
Томас Карлайл
Аз не съм англичани. Аз никога не съм бил англичанин, и аз никога не съм искал да бъда. Аз съм шотландец. Аз съм се родил шотландец и завинаги ще остана такъв!
Шон Конъри
Англичаните играят хокей при всяко време. Гръмотевици, светкавици, чума от скакалци... нищо не може да спре хокея. Не се борете с хокея, защото хокейът ще победи.
Маурийн Джонсън
Никой народ на света не може да те накара да се почувстваш толкова малък, както англичаните.
Робъртсън Дейвис
Англичаните казват: "Времето е пари". Руснаците казват: "Животът е копейка".
Пьотр Вяземски
Ние, англичаните, сме добри в прощаването на нашите врагове. Това ни освобождава от задължението да харесваме приятелите си.
П. Д. Джеймс
Не само Англия, но и всеки англичанин - остров.
Новалис
Аз съм евреин. Мисля за себе си първо като евреин и второ като англичанин.
Патрик Марбър
Но от всички нации по света англичаните са може би най-малкото нация от чисти философи.
Уолтър Бейджхот
Никога не съм си поставял цели. Американската култура е напълно основана на категории, цели и способи за достигането им. Но аз съм англичанин от Австралия, а нас целите не ни ограничават.
Хю Джакман
В Англия не съм англичанин, в Индия не съм индиец. Прикован съм към 1000 квадратни мили, които са Тринидад; но ще избегна тази съдба все още.
В. С. Найпол
Когато англичанинът говори за национално богатство, той има предвид броя на милионерите в страната.
Освалд Шпенглер
Ако драматург е смешен, англичаните търсят сериозно послание, а ако е сериозен, търсят шега.
Саша Гитри
Вярвам, че дори и най-глупавият англичанин е десет пъти по-умен от най-глупавия американец.
Мадона
Въпреки че беше много студено, той не носеше палто. Мисля, че някои англичани смятат, че палтата са за слабите.
Маурийн Джонсън
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща