Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Призив"
Ограничението при този начин за насърчаване на мира се състои в това, че той се състои в призив към цивилизованата страна на човека, докато войната е продукт на сили, произтичащи от първоначалната дивашка природа на човека.
Илайхю Рут
Бях толкова разстроена от случващото се по света. Просто не можех да понеса идеята да бъдем измъчвани хора и че дори имахме такова нещо като война. Мразех по-старото поколение, което не беше направило нищо по въпроса. Пънкът беше призив за мен.
Вивиан Уестууд
Усещането за опасност възбужда. Това е призив за търсене на нови опасности.
Айртон Сена
Духовно развитите хора, по силата на своята дисциплина, майсторство и любов, са хора с изключителна компетентност и в своята компетентност те са призвани да служат на света и в своята любов отговарят на призива.
Морган Скот Пек
Ако имам някакъв особен призив към жените, може би това е така, защото слушам повече, отколкото другите момчета, и оценявам как мислят и чувстват нещата.
Райън Гослинг
Основно правило: Колкото по-важен е призивът или действието за еволюцията на нашата душа, толкова съпротивата ще изпитваме към преследването й.
Стивън Пресфийлд
Има призив към приключения. Това е нещо във вътрешната психика на човечеството, особено мъжете.
Гари Гигакс
Призивите към миналото са сред най-често срещаните стратегии в тълкуването на настоящето.
Едуард Саид
Едно от призивите на пазарите като публична философия е, че изглежда ни спепестяват от необходимостта да се ангажираме с публични аргументи за значението на стоките. Така че пазарите изглежда ни дават възможност да не преценяваме стойностите. Но мисля, че това е грешка.
Майкъл Сандел
Светът на изкуството е джунгла, отекваща от призивите на порочна ревност и безмилостна битка между дилъри и колекционери; но цял живот съм се разхождал в джунглите на бизнеса и борбата със зъби и нокти за снимки ми идва като форма на релаксация.
Арманд Хамър
Религията е призив за противопоставяне на реалността; да овладеят себе си.
Хюстън Смит
Третият ми призив е към моите съграждани във всички страни: Помогнете ни да установим траен мир в света.
Юзеф Ротблат
Винаги ми се струваше призивът към пазарните богове малко странен. Защо пазарът би поправял грешките, вместо да ги утежнява?
Дан Ариели
Либертарианството, политическата философия на грубия индивидуализъм, би трябвало да притежава естествен призив към толерантните, антистатистични, консерватори на свободната търговия, които изразяват съжаление за обрата на партията на Ейбрахам Линкъл към расовите предразсъдъци, авторитаризма и меркантилизма.
Джейкъб Уайсбърг
Изглежда, че желанието за преоткриване възниква най-често, когато компаниите чуят призива на сирената за синергия и започнат да се разширяват извън основния си бизнес.
Джеймс Суровецки
Има фундаментална разлика между призива на едно масово движение и апела на практическа организация. Практическата организация предлага възможности за самоусъвършенстване и апелът й е главно към личния интерес.
Ерик Хофер
Когато започнат да викат: "Спрете да храните Кавказ", чакайте, утре неминуемо ще последва призивът: "Спрете да храните Сибир, Далечния изток, Урал, Поволжието, Подмосковието". Тези, които доведоха до разпадането на Съветския съюз, действаха по такива рецепти.
Владимир Путин
Във всяко сърце има струна. Тя със сигурност ще отговори дори на слаб призив на прекрасното.
Константин Паустовски
Проучвам дългата история на жените, на първо място, които са мълчаливи и, второ, не са взети на сериозно в политическата и публичната сфера. Това е призив за действие чрез разбиране и чрез поглед към себе си отново и опит за преформулиране на целия въпрос за жените и властта.
Мери Биърд
Призивът за овладяване на глобализацията отразява убеждението, че елиминира работните места на Запад, като ги изпраща на изток и юг. Но най-голямата заплаха за традиционните работни места не е китайска или мексиканска; това е робот.
Ангъс Дийтън
Призивът на Евангелието е църквата да осъществи победата на Бог в света чрез изстрадана любов.
Н. Т. Райт
Ние не сме достатъчно мъдри, достатъчно чисти или достатъчно силни, за да се стремим и поддържаме такъв единствен мотив през целия живот. По този начин се крие фанатизъм или провал. Но ако единственият мотив е главната мотивация на Божието призвание, отговорът е да. Във всякакви ситуации, както днес, така и утрешния утре, Божият призив към нас е неизменното и крайното откъде, какво, защо и накъде в нашия живот. Призивът е "да" на Бог, което носи "не" на хаоса на съвременните изисквания. Обаждането е ключът към проследяването на сюжетната линия на нашия живот и да разгадаем смисъла на нашето съществуване в един хаотичен свят.
Ос Гинес
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща