Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Важност" - страница 2
Вторият по важност атрибут на победителите, след като разберат човешкото измерение, е да знаят какви въпроси да зададат, реторичната природа.
Франк Лунц
Не придавай важност на днешните си огорчения. Утре ще имаш нови.
Арнолд Шьонберг
Беше тъжна загуба, тази илюзия за важност, смирен удар.
Хю Хауи
Най-добрите агенции разбраха важността на рутините. Най-лошите агенции се оглавяваха от хора, които никога не се замисляха и след това се чудеха защо никой не изпълнява заповедите им.
Чарлс Дюиг
Великият Бог не цени службата на хората, ако сърцето не е в нея: Господ вижда и съди сърцето; той няма отношение към външните форми на поклонение, ако няма вътрешно обожание, ако в тях не се използва благочестива обич. Следователно е въпрос от безкрайна важност цялото сърце да бъде непрестанно ангажирано за Бог.
Боб Кауфлин
Важността, която поетът придава на външния вид на своята книга, е обратно пропорционална на впечатлението на читателя за едно и също събитие.
Георгий Иванов
Всеки, който свежда до минимум важността на успеха за вашето бъдеще, се е отказал от собствените си шансове за постижение и прекарва живота си в опити да убеди другите да направят същото.
Грант Кардон
Актовете на честност са изключително важни за нашето чувство за социален морал. И въпреки че е малко вероятно те да направят една и съща сензационна новина, ако разбираме социалната зараза, трябва да признаем и важността на публичното популяризиране на изключителни морални постъпки.
Дан Ариели
Не е наша работа да оценяваме достойнството на нашата визия или да преценяваме нейната важност. Нашата работа е да получим видението и да действаме според него.
Деби Форд
Да си някой: това е една от идеите в живота, нали? Това ми обясни баща ми. Важността да бъдеш някой. Искаше да бъде някой. И той ми подчерта съдбата да се опитвам да бъда някой и да не успявам да го направя.
Джеймс Солтър
Имахме чувство за важност, което щеше да ни накара да рискуваме живота си заради реториката си.
Джери Рубин
Ето защо всеки ден, преди да започнете деня си, трябва да облечете психическата си броня или психическа защита. Предлагам златисто бял полупропусклив балон, който позволява положителни мисли и чувства и предпазва от негативни мисли и чувства. Хората обличат физическо облекло всеки ден, но не мислят за важността да се обличат психически и емоционално.
Джошуа Дейвид Стоун
Баща ми научи братята и сестрите ми и важността на положителните ценности и силния етичен компас. Той ни показа как да бъдем устойчиви, как да се справяме с предизвикателствата и как да се стремим към върхови постижения във всичко, което правим. Той ни научи, че няма нищо, което да не можем да постигнем, ако се оженим за визия и страст с трайна работна етика.
Иванка Тръмп
Всички знания, които се отнасят за човешкото общество, а не за естествения свят, са исторически знания и следователно почиват на преценка и тълкуване. Това не означава, че фактите или данните не съществуват, но фактите придобиват своята важност от това, което се прави от тях при тълкуването ... защото тълкуванията зависят много от това кой е преводачът, към кого се обръща, каква е неговата или нейната цел е, в кой исторически момент се извършва тълкуването.
Едуард Саид
Учтивостта и любезността са просто начини, по които признаваме важността на другия човек.
Лес Гиблин
Чувствам, че днес важността на ролята на баба и дядо в семейството не се оценява напълно; децата обикновено нямат възможност да се обогатят от непосредствена близост и силни взаимоотношения със своите баби и дядовци. Знам колко важни бяха тези взаимоотношения в живота ми и колко голяма част от основното разбиране, което имам за живота и неговите ценности, се корени в отношенията ми с баба и дядо ми.
Лидия Матичио Бастианич
Почивам си по-добре, когато очите са затворени. Затворените очи са най-новото откритие в областта на отдиха, - отбеляза той с голяма важност.
Людвик Йежи Керн
Когато си изправен пред битка, всеки детайл е от изключителна важност.
Николо Макиавели
Колкото повече важност си придаваш, толкова по-малко тежиш на мястото си.
Хорас Джексън Браун
Творецът винаги може да намери добър повод, за да каже какво мисли, да размаха пръст и да предупреди, да посочи. Мисля, че е много важно да се правят филми за отделните хора, да се фокусират определени идеи, вместо да се работи на ничия земя. Има толкова въпроси от първостепенна важност, че не проумявам как е възможно да се правят филми без сериозен политически смисъл.
Вим Вендерс
(1) Пълна отговорност Всеки ще ръководи лично в своята сфера на действие. Ако някой командир не успее да постигне целта си и не е убит или тежко ранен, то той не е изпълнил напълно дълга си. (2) Посещения на фронта Командващият генерал или неговият началник-щаб (никога и двамата едновременно) и по един член от всеки отдел на генералния щаб – свързочен, медицински, инженерен и снабдителен - трябва да посещават фронта всекидневно. ... Функцията на тези офицери е да наблюдават, а не да се намесват. Освен специалните си задачи, те трябва да наблюдават и да докладват за всичко, което е от военна важност. Помнете, че похвалата е по-ценна от обвинението. Помнете също така, че вашата основна мисия като лидери е да гледате със собствените си очи и да бъдете виждани от войската, когато правите лично проучване.
Джордж Патън
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща