Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Егоист"
Нека се опитаме да учим на щедрост и алтруизъм, защото сме родени егоисти.
Ричард Докинс
Егоист - това е човек, обичащ себе си повече, отколкото другите егоисти.
Генадий Малкин
Има три вида егоисти: егоисти, които живеят и позволяват на другите да живеят; егоисти, които живеят и не разрешават на другите да живеят; и накрая, егоисти, които не живеят и не дават на другите да живеят. По-голямата част от жените принадлежи към третия вид.
Иван Тургенев
Особено трябва да се пазим от онази малка група егоисти, които биха подрязали крилата на американския орел, за да оперят собствените си гнезда.
Франклин Делано Рузвелт
Егоистите най-много се оплакват от егоизма на другите, защото и най-много страдат от него.
Василий Ключевски
Егоисти - единствените ни приятели, с които дружим безкористно.
Анри дьо Монтерлан
Любовта е активност, а не чувство... Истинската любов не е безпомощното желание да притежаваш съкровения обект на нечия пламенна обич; истинската любов е дисциплинираната щедрост, която изискваме от себе си в името на другия, когато предпочитаме да бъдем егоисти.
Стивън Картър
За да бъдеш най-добрия е нужно да бъдеш егоист.
Гари Олдман
Изглежда, че има три избора: да се откажеш от опитите да обичаш някого, да спреш да бъдеш егоист или да се научиш да обичаш човек, докато продължаваш да бъдеш егоист.
Лидия Дейвис
Ако егоистът е слаб, то неговият егоизъм не струва нищо. Ако егоистът е силен, настъпателен, с ярък характер, то неговият егоизъм струва много и остава достояние на цялото човечество.
Александър Смит
Преди всички, вие сте длъжни да мислите сами за себе си. Вие трябва да се стараете с всички сили да се възвисите. Вие сте длъжни да бъдете егоист. Егоизмът е първият етап на пътя към алтруизмът при християнството.
Георги Гурджиев
Да бъдеш глупак, егоист и да имаш добро здраве - това са три условия, необходими за да си щастлив. Но ако първата от тях не е достатъчно, останалите са безполезни.
Гюстав Флобер
Ние трябва да прощаваме на егоистите. Те са неизлечимо болни.
Джейн Остин
Но скърбящите хора са егоисти. Те няма да ви позволят да ги утешите и казват, че не разбирате и ви карат да се чувствате безполезни, когато през целия си живот сте били функционални за тях.
Мелина Маркета
Ракът е постоянното изкушение да бъдеш егоист и дори солипсист.
Кристофър Хитчънс
Страданието ни превръща в егоисти, понеже ни поглъща изцяло и само по-късно, когато ние се отдадем на спомени, то ни учи на състрадание.
Маргьорит Юрсенар
Истинският егоист не може да бъде повлиян от одобрението на другите. Той няма нужда от него.
Айн Ранд
В мен има нещо дяволско, поради което аз обичам да унищожавам чуждото мнение на мен, за да им доказвам, че всъщност аз съм егоист, горд и хитрец, равнодушен към хората.
Джеймс Джойс
Истинския егоист е съгласен даже, когато другите са щастливи, стига само те да му носят на него щастие.
Жул Ренар
Все повече и повече стават егоистите: нищо не можеш да направиш.
Жул Ренар
Това е кодексът на егоиста: всичко е за него - и нищо за останалите.
Жозе Саниал-Дюбеи
Разглезените и изнежени деца, чиито всевъзможни прищевки се удовлетворяват от родителите, израстват изродени, слабохарактерни и егоисти.
Феликс Дзержински
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща