Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Министър"
Така че, министрите казват, че учат на благотворителност. Това е естествено. Те живеят на милостиня. Всички просяци учат, че другите трябва да дават.
Робърт Ингерсол
Чиновниците - това са търтеи, пишещи закони, по които човек не би преживял. Защо възнаграждението на министрите е постоянно и независимо от това, добре или лошо живее населението? Ако заплатата на бюрократите върви нагоре или надолу в зависимост от уровена на живот на народа, тогава тези глупаца по-малко биха писали закони, а повече биха мислили.
Ото фон Бисмарк
Министъра не трябва да се оплаква на вестниците и даже да ги чете. Той е длъжен да ги пише.
Шарл дьо Гол
Все още държах твърдо на решителността си да стана министър; все още ми се струваше, че това е мой дълг. Бях обещал себе си, в молитвите си дадох словото си на Бог. Как мога да наруша обета си?
Пиер Лоти
Изненадан съм, че не мога да си спомня дали желанието ми да стана министър се превърна в желание да водя по-войнствения живот на мисионера, чрез бавен процес или внезапно.
Пиер Лоти
Преди години, преди това имение да бъде щедро и неволно предадено на короната, лордът тук беше истински глупак. Той имаше министър, скрит зад трона му, за да шепне умни неща за казване.
Шанън Хейл
Във всичките си дейности като министър на въоръжаването никога не съм посещавал трудов лагер и затова не мога да дам информация за тях.
Алберт Шпеер
Знаеш ли, едно нещо, което научих за 40 години, е, че когато имаш работа във Вашингтон, го правиш ден след ден и това правя аз като министър на отбраната.
Леон Панета
Ако възникне критична ситуация, събудете ме по всяко време на деня или нощта - дори и ако съм на заседание на кабинета на министрите!
Роналд Рейгън
Той лъже така, като че ли все още е останал главен министър.
Анри Рошфор
Министрите са като слънце. Колкото по ярки са, толкова по-силно парят.
Филип Честърфийлд
Когато бях министър на отбраната, бях много популярен и сега, когато съм президент, съм непопулярен, защото се опитвам да сключа мир. Много по-лесно е да се води война и да се получат трофеи.
Хуан Мануел Сантос
Министъра никога не отказва. Министъра казва: вашата молба ще бъде удовлетворена в близко бъдеще.
Ернест Легуве
Обръщането през главата на министъра директно към президента е рядкост. Дисциплината и уважението към ранга е едно от отличителните качества на дипломата.
Леонид Млечин
Един главнокомандващ не е предпазен от заповед на министър или на принц, намиращ се далеч от полето на действие и познаващ зле или въобще не познаващ последното състояние на нещата.
Наполеон Бонапарт
Малко хора си позволяват да използват своя ум властно, безстрашно и дръзват да го приложат към всичко в цялата му сила. Дошло е време, когато умът трябва да се приложи именно така към всички въпроси на морала, на политиката и на обществото; към кралете, министрите, големците, философите; към принципите в науката, в живописта и пр. - в противен случай ще си останем затънали в посредственост.
Никола дьо Шамфор
Никога други път не са толкова много и с такава парадност кръстосвали страната по всички направления и обикаляли всички градове и паланки, па дори и села, за да влияят с авторитета на най-висшата власт и лично, като министри, да раздават всевъзможни обещания.
Тодор Влайков
Винаги с Германия, никога срещу Русия. (отговор на въпроса външен министър на Райха Фон Рибентроп при срещата си с него в Берлин през лятото на 1942 какъв е девиза на външната му политика, принцип споделян и на други места)
Борис III
Не мога да схвана как при всяка своя командировка президентът винаги кани министри. Те му организират бизнес форумите, участват там. Прекрасно минават. Поне за радост в чужбина не се излагаме, а като дойде тук казва, че министрите са корумпирани. Като са корумпирани - не ги взимайте.
Бойко Борисов
Тази информация [за разработките срещу висши митничари правена по време на правителството на ОДС] беше събрана в края на нашето управление и решение по нея трябваше да вземе през 2001 година тогавашният министър на МВР Георги Петканов... Въпросните служители от отдела за «Стокова контрабанда» бяха пенсионирани с почести. Малко преди да напусна МВР, Георги Петканов дойде лично в моя кабинет... и поиска да се запознае с материалите по делото. Дали пък не се е притеснявал какво ще се случи с някои от замесените лица?
Атанас Атанасов
От кандидат-президентския щаб са наясно, че ще управляват кратко. Затова сега ще откраднат каквото могат! А в същото време нас обвиняват. За такива хора народът е измислил израза,,Крадецът вика: дръжте крадеца". Пуснаха няколко министъра да вършат мръсната работа. Единият по харвардски точи язовири, а другият по комунистически лъже всеки ден. И накрая Пламен Узунов прибира торбата с,,благодарностите". Събрали са се всички срещу ГЕРБ, защото по единично са слаби. Но дори и обединени, не са построили и 1% колкото нас.
Бойко Борисов
С хората в Стамболийски искаме да разкажем на Христо Иванов как се правят демократични избори според Бойко Рашков. Да ровиш в старите дрехи на 80-годишни пенсионери и да ги обвиняваш в купуване на гласове! Това ли означава реформа според,,демократите"?! Госпожата с петте процента и господин Христо Иванов ги интересува само едно-министерски постове и власт. Ние не искаме да сме на една ръка разстояние от това продажно мнозинство, искаме да сме на хиляди километри от тях! Разбираемо е, че Стефан Янев излезе от задния вход на парламента днес, след като нарекоха финансовия му министър мошеник. Ние отдавна предупредихме за схемите на Асен Василев и неговия приятел Румен Спецов!
Бойко Борисов
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща