Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Занаят"
Човешкото сърце е като крехък занаят, на който искаме да достигнем звездите.
Джото
Нека не забравяме, че култивирането на земята е най-важният човешки труд. Когато е започнало орането, са се появили и другите занаяти. Следователно земеделските стопани са основателите на цивилизацията.
Даниел Уебстър
През 50-те и 60-те години журналистиката не беше професия. Това не беше нещо, за което сте ходили в колеж - наистина беше по-скоро занаят. Имаше много момчета, които идваха да работят във вестници на копирното бюро или разносвачи, а след това по някакъв начин ставаха репортери и се учеха в работата.
Мат Таиби
И вярвам, че най-добрият процес на учене от всякакъв вид занаят е просто да се гледа работата на другите.
Уоле Шоинка
Описвам управлението като изкуство, занаяти и наука. Това е практика, която се основава на изкуства, занаят и наука и има много занаят - което означава опит - има определено количество занаят, което означава прозрение, креативност и визия, и има използването на наука, техника или анализ.
Хенри Минцбърг
Актьорството е занаят, и ти трябва да се учиш за да бъдеш актьор.
Джейсън Ритър
Човек е по-добър гражданин на Съединените щати, когато също така е лоялен гражданин на своя щат, на своя град, на семейството си, на своята професия или занаят, към своя колеж или своята ложа. ... Защото само чрез благородството на своите стремежи ние можем да развием най-доброто у себе си и да дадем на тази страна цялото предимство на нашето велко наследство.
Луис Брандайс
Лицемерието не е труден занаят – там всеки негодник е специалист, но да се говори откровено, искрено, от цялата душа, могат и смеят само благородните сърца.
Шандор Петьофи
Мисля, че това, което прави добрия актьор режисьор, е същото, което прави и добър режисьор. Актьорството е само една от занаятите, необходими за правенето на филм.
Мат Деймън
Най-важната свобода на печата е в това да не бъде занаят.
Карл Маркс
Писането на първи роман беше труден интензивен курс. Научих толкова много през шестте години, които ми отнеха да го напиша, предимно технически неща, свързани със занаята.
Рейчъл Къшнър
Просто за мен киното и театърът са напълно различни области на приложение за занаяти, различни дисциплини, ако желаете.
Хюго Уивинг
Все още е невероятно трудно. Не просто да усъвършенствам занаята си, но да ритам врати, да публикувам работата си. В началото можех да тапицирам къщата си с всички изпратени от мен писма за отказ. Вложих хиляди часове и страници в четири романа, които никога не видяха бял свят.
Бенджамин Пърси
Наистина не бях подготвен да бъда писател, когато напуснах Оксфорд. Но тогава тръгнах да се уча. Винаги съм имал най-голямото уважение към занаята. Винаги съм чувствал, че е работа.
В. С. Найпол
Целта на всяка индустриална революция е да направи занаятите и уменията остарели и по този начин да направи хората взаимозаменяеми и евтини.
Грег Паласт
Исках да мога да говоря с хора, които имат комерсиална работа, и да правя записи с тях. Искам да направя повече записи с дърводелци, електротехници, хора, които се специализират в още по-странни занаяти, които са извън утъпкания път.
Джак Уайт
Вашето самочувствие няма нищо общо с вашия занаят или призвание, а всичко е свързано с това как се отнасяте към себе си.
Крис Кар
В крайна сметка измислицата е занаятът да се казва истината чрез лъжи.
Лорън Гроф
Имам мръсен и тежък занаят. Аз съм живописец.
Винсент ван Гог
Никога не може да има истинско удоволствие там, където удоволствията се превръщат в занаят.
Имануел Кант
Изкуството стои на плещите на занаята, което означава, че за да стигнете до изкуството, трябва да овладеете занаята.
Ан Патчет
Телевизията издигна производството на баналност от сферата на занаятите и я постави в тази на голяма индустрия.
Натали Сарот
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща