Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Гориво"
Повечето американски граждани сега стават скептични към твърдението, че нашите въглеродни отпечатъци, произтичащи от използването на изкопаеми горива, ще доведат до климатични бедствия. Но правителствата все още не слушат гражданите.
Джон Колман
В исторически план сме живели в нация с енергийна зависимост. Зависимост от другите за нашето отопление и електричество и за нашето гориво за транспорт.
Майк Помпео
Политиците-протекционисти не могат да издържат на идеята за богата на изкопаеми горива Америка, поддържаща рекордни нива на производство чрез износ.
Майк Помпео
Спомените на хората са горивото, което те изгарят, да са останат живи.
Харуки Мураками
Истинският интерес се проявява, когато азът се идентифицира с идеи или обекти, когато намери в тях изразни средства и те се превърнат в необходимата форма на гориво за неговата дейност.
Жан Пиаже
Удовлетворението е важно гориво за вашия ум.
Наполеон Хил
Отглеждането на царевица, което от биологична гледна точка винаги е било процес на улавяне на слънчевата светлина, за да се превърне в храна, не в малка степен се е превърнало в процес на превръщане на изкопаемите горива в храна.
Майкъл Полан
По-важно е да закусите малко въглехидрати на закуска, защото мозъкът се нуждае веднага от гориво, а въглехидратите са най-добрият източник.
Андрю Уейл
Знаете ли кое е любимото ми възобновяемо гориво? Екосистема за иновации.
Томас Фрийдман
Основното гориво за ускоряване на световния прогрес е запасът ни от знания, а спирачката е липсата на въображение.
Джулиан Саймън
Какво е да си представиш десет хилядолетното въздействие върху околната среда от изхвърлянето на пластмасова бутилка в кофата за боклук, всичко това за една секунда, необходима за действителното й хвърляне? Или десет хилядолетната история на изгарянето на изкопаеми горива за каране на работа или гладене на риза? Може да е екологично прогресивно, но не е никак приятно.
Дъглас Рушкоф
Ако можем да измислим иновации и да обучим младите хора да поемат нови работни места и ако успеем да преминем към чиста енергия, мисля, че имаме капацитета да изградим този свят, който не зависи от изкопаемите горива. Мисля, че ще се случи и няма да унищожи икономиката.
Кофи Анан
Може би, Времето е сила, която движи тялото, а Вечността е гориво на душата?
Милорад Павич
Ерата на изкопаемите горива е завършила, както и ерата на войните.
Тед Търнър
Имаше две, три или четири Френски революции. Подобно на многостепенна ракета днес, Революцията включва няколко последователни експлозии и тласъци на гориво.
Фернан Бродел
Любовта е горивото за славата.
Валентина Беднова
Радостта е горивото на сърцето, която оставя частици светлина и любов навсякъде, откъдето сме минали.
Опра Уинфри
Евентуалното обяснение на Грийнспан за нарастващата разлика между цените на акциите и действителната производителност беше, че случайно законите на природата са се променили - човечеството е достигнало щастлив етап от историята, където глупостите могат да се използват като ракетно гориво.
Мат Таиби
Мечтите са горивото за вашия успех. Без тях никога няма да има смислен и траен успех в живота ви. Подобно на автомобилен двигател без висококачествено гориво, рискувате да живеете живот, който никога не започва.
Найджъл Къмбърланд
Когато Луната беше посетена за първи път през 1969 година, астронавтите върнаха съкровище от уникални минерали. В образците се съдържа изотоп, наречен хелий-3, който се оказва идеалното гориво за термоядрени реактори.
Омър Хикъм
Никога не съм искал да се справя с интензивността си, защото чувствах, че това е подарък, който ми помага да влагам гориво в двигателя си, като ми дава изключителен двигател и енергия.
Пол Майер
Въпреки че Съединените щати не могат едностранно да понижат цената на петрола, той може да намали потреблението му, като използва по-ефективно петрола и чрез разработване на алтернативни източници на гориво.
Ричард Талер
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща