Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Слушане" - страница 2
Можете да изоставите лоша книга; можете да избегнете слушането на лоша музика; но не можете да пропуснете грозния блок на кулата срещу къщата ви.
Ренцо Пиано
Най-голямото политическо разделение в Америка днес не е между републиканци и демократи. Това е между демокрация и олигархия. Слушането и използването на едни и същи стари етикети не позволява на повечето хора да забележат, че са измамени.
Робърт Б. Рейч
Малцина.. са имали умения в слушането. Обучението на повечето свръхвербализирани професионални интелектуалци е в обратна посока. Живеейки в конкурентна култура, повечето от нас през по-голямата част от времето са загрижени главно за предаването на собствените си възгледи и сме склонни да намираме речите на други хора за досадно прекъсване на потока на собствените ни идеи.
Самюъл Хаякава
Изкуството да слушаш се нуждае от най-високото си развитие в слушането на себе си; нашата най-важна задача е да развием ухо, което наистина да чуе какво говорим.
Сидни Харис
Доброто слушане прави магия... Слушайте внимателно и преднамерено!
Франк Бетджър
Слушането може да излекува рани.
Шон Кови
Слушането на собствения си ум ви дава "основателни причини", поради които трябва да се страхувате от неочаквани събития, е все едно да бъдете приятели с някой, който смята, че е смешно да намирате нови начини да ви нарани!
Гай Финли
Дейностите, които насърчават лутането на ума, като четене на литература, разходка, упражнения или слушане на музика, са изключително възстановителни.
Даниел Левитин
За много от нас обратното на говоренето не е слушането. Чакане. Когато другите говорят, ние обикновено разделяме вниманието си между това, което те казват сега, и това, което ще кажем по-нататък - и в крайна сметка правим посредствена работа и за двете.
Даниъл Пинк
Слушането с неразделено внимание и безусловна любов е може би най-големият подарък, който можем да предоставим на другите.
Джералд Джамполски
Слушането е трудната част. Слушането е важната част. Горещият бутон е в отговора на потенциалния клиент.
Джефри Гитомър
Ние се учим най-добре - и се променяме - от слушане на истории, които ни връхлитат.
Джон П. Котър
С течение на годините се убедих, че се учим най-добре - и се променяме - от слушане на истории, които ни пробиват... Тези на ръководни позиции, които не успяват да схванат или използват силата на историите, рискуват да се провалят за своите компании и за себе си.
Джон П. Котър
Истината е, че всичко, което някога съм искал да знам или трябва да знам, би могло да бъде научено чрез просто слушане.
Дийн Дел Сесто
Прекарвах много време в слушане на хора. Но също така е вярно, че харесвах подробности и слушах хората, когато бях барман и когато бях сервитьорка и вероятно, когато бях и детегледачка. Подозирам, че това е част от това, което ме привлече към психотерапията, а не обратното.
Ейми Блум
Ако молитвата е говорене, медитацията е слушане.
Кайл Грей
Чуждият език е крепост, която е нужно да се щурмува от всички страни едновременно: четене на вестници, слушане на радио, гледане на недублирани филми, посещения на лекции на чужд език, изучаване на учебника, преписване, срещи и разговори с приятели носители на езика.
Като Ломб
Ние четем фентъзи, за да върнем загубените краски, усещането за вкуса на подправките и слушането на песента на сирените. Има нещо древно и истинско във фентъзито, затрогващо дълбоки струни в нашата душа. Фентъзито се обръща в скритото дълбоко в нас дете, което мечтае, че ще ловува в гората нощем, ще пирува в подножието на гората и ще намери любов, която ще продължи вечно някъде на юг от Оз и на север от Шангри-Ла.
Джордж Р. Р. Мартин
В продължение на двадесет и пет века западното знание се опитва да погледне света. Той не успя да разбере, че светът не е за гледащите. Той е за слушане. Не се чете, но се чува. Нашата наука винаги е искала да наблюдава, измерва, абстрахира и кастрира смисъла, забравяйки, че животът е пълен с шум и че само смъртта мълчи: работен шум, шум на човек и шум на звяр. Шум, купен, продаден или забранен. Нищо съществено не се случва при липса на шум.
Жак Атали
Последното бдение е място на отчетност, зорно осъзнаване на истинската стойност на живота, който е на път да приключи; място за гледане и слушане; време да обмислим какво ни свързва и как наближаващата раздяла ще промени собствения ни живот завинаги. Колко внимателно служим ние, които само седим и чакаме.
Катрин Маникс
Дипломатията слуша какво иска другият човек. Запазване на собствената си позиция, но слушане на другия човек. Трябва да развивате отношения с други хора, така че когато настъпят тежките времена, да можете да работите заедно.
Колин Пауъл
Има едно мото, което е носено от много от моите предци – благородно мото "Аз служа". Тези думи бяха вдъхновение за много отминали наследници на трона, когато направиха своето рицарско посвещение, когато достигнаха пълнолетие. Не мога да направя точно като тях.Но чрез изобретенията на науката мога да направя това, което не беше възможно за никой от тях. Мога да извърша тържествения си акт на посвещаване със слушане на цяла империя. Бих искала да направя това посвещение сега. Много е просто.Заявявам пред всички вас, че целият ми живот, независимо дали е дълъг или кратък, ще бъде посветен на вашата служба и на нашата велика императорска фамилия, към която всички ние принадлежим.
Елизабет II
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща