Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Слушане"
Тишината е прекрасна за слушане.
Томас Харди
Във всички култури задачата на религията е да затвори полето на непредвиденото... и да създаде убежища на абсолютното, където е възможно да бъдете водени от действие към слушане, от необходимост да бъдете, от планиране към надежда, от съдене към прощаване от крайното към безкрайното. Общество, в което такива открити пространства на вечността не съществуват или са само недостатъчно развити, умира от само себе си поради липса на въздух за дишане.
Ойген Древерман
Гледането на телевизия в онези дни не беше същото, както е и днес. След години на слушане на радио, ние открихме, че черно-белите образи са хипнотизиращи.
Анет Фуничело
Слушането на музика е като гледане на пейзажи и... когато чуем добра музика, умовете ни реагират почти по същия начин, както те, когато виждаме нещата.
Марвин Мински
Четенето е по-скоро процес на левия мозък, а слушането на музика е функция на десният мозък.
Мейнард Джеймс Кийнан
Истината е, че на никого не се дължи извинение за нищо. Извиненията са прекрасни, когато се случат. Но те не променят нищо. Те не променят действията и не коригират щетите. Просто са приятни за слушане.
Огастин Бъроуз
Решен съм да практикувам дълбоко слушане. Решен съм да практикувам любяща реч.
Тик Нят Хан
Ако можех да изживея живота си отново, щях да си създам правило за четене на поезия и слушане на музика поне по веднъж седмично.
Чарлз Дарвин
Автентичността е способността да се вслушваме в това, което природата ни казва. Слушането не е същото като никога да не грешите, но важното е да се научите.
Жерар Депардийо
Мисля, че хората трябва да се опитват да учат малките деца, че тези качества - упоритост и способност за слушане - може да изглеждат като противоположности, но не са.
Ренцо Пиано
Но знам, че има разлика между чуването и слушането. Не винаги можете да помогнете на това, което чувате. Но можете да контролирате това, което ви интересува, върху какво сте избрали да се спрете.
Брандън Мъл
Наистина добра музика не е просто за слушане, нали? Тя е почти като халюцинация.
Иги Поп
Бяха ни дадени: Две ръце да държим. Два крака за ходене. Две очи за виждане. Две уши за слушане. Но защо само едно сърце? Защото другото е дадено на друг. За да го намерим.
Лорън Чайлд
Слушането на музика ангажира придобитите по-рано лични знания на слушателя.
Марвин Мински
Как можете да съжалявам, когато всичко свърши добре? Но защо мисля, че се получи добре, се дължи на уроците, които научих по пътя. И едно от тях включва слушане на експерти.
Антъни Робинс
Най-ранният ми спомен за книгите не е четенето, а да ми четат. Прекарвах часове в слушане, наблюдавах лицето на човека, който ми четеше на глас.
Хишам Матар
В изключителните класни стаи учителите правят повече слушане, отколкото говорене, а учениците говорят повече, отколкото слушат. Ужасните учители често имат следи от зъби на езика си.
Алфи Кон
Просто да знаеш истината не е достатъчно. Първо, трябва да разберете. И изисква смелост от двама души. Човек да го говори и един за слушане.
Ана Джонс
Емпатията е изпразване на ума и слушане с цялото си същество.
Маршал Розенберг
Мисля, че слушането на музика от младостта ти е толкова мощно, колкото аромат, минаващ под носа ти.
Мег Уолицър
Лидерите, които искат да проявят чувствителност, трябва да слушат често и дълго и да говорят кратко и рядко. Много от така наречени лидери са твърде заети, за да слушат. Истинските лидери знаят, че времето, прекарано в слушане, е добре инвестирано.
Осуалд Сандърс
Кой каза, че слушането на сърцето ви е добро?
Паула Хокинс
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща