Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Освобождение"
Цялото освобождение зависи от съзнанието за робство и възникването на това съзнание винаги е възпрепятствано от преобладаването на нужди и удовлетворения, които до голяма степен са станали собствени на индивида.
Херберт Маркузе
Цялото социално пространство е изпълнено с политически значения и програми, самите камъни и стени са един вид свидетелство за продължаващите борби за освобождение и справедливост.
Марк Кингуел
Това е другото, което научих онзи ден, че истината, колкото и да е шокираща или неудобна, в крайна сметка води до освобождение и достойнство.
Рики Джървейс
Националната революция е единственият път към освобождението.
Степан Бандера
Освобождението е постоянно променящ се хоризонт, пълна идеология, която никога не може да изпълни обещанията си. Той притежава терапевтичното качество да предоставя емоционално заредени ритуали за солидарност в омразата - това е амфетаминът на вярващите.
Ариана Хъфингтън
Всеки, който е стабилен в своята решителност за напредналия етап на духовна реализация и може да понесе еднакво атаките на бедствие и щастие, със сигурност е човек, който има право на освобождение.
А. Ч. Бхактиведанта Свами Прабхупада
Аз съм се посветил на отечеството си жертва за освобождението му, а не да бъда кой знае какъв.
Васил Левски
Свободата за танцьор означава дисциплина. За това е техниката - освобождение.
Марта Греъм
Езикът е сила, живот и инструмент на културата, инструмент за господство и освобождение.
Анджела Картър
Без собствената си... борба за освобождение, Украйна не може да има нито свобода, нито каквато и да е сянка на демокрацията.
Степан Бандера
Всяка тотална борба, по-специално революционното освобождение, изисква единно ръководство.
Степан Бандера
Музиката е това което придава на мислите енергия. Най-главното в музиката е чувството за освобождение.
Том Йорк
Освобождението, което децата изпитват, когато открият Интернет, бързо се противодейства на примамката на уебсайтове за електронна търговия, които са персонализирани според психологическия профил на всеки отделен потребител, за да се увеличи максимално тяхната ефективност.
Дъглас Рушкоф
Зрелостта и опитът са част от моето освобождение.
Алиша Кийс
Казахте, че всички се гордеем с нашата велика обща Родина. Да, разбира се, гордеехме се с полета на Гагарин и се гордеехме с победата във войната, гордеехме се с освобождението на Европа от нацизма и имаше много други ... Гордеехме се с нашето изкуство. Но ние с теб се подразнихме или се срамувахме, че ни изчезна захарта, нямаше месо в магазините. Беше срамно, знаете ли, някакъв срам, срамувах се от това ...
Владимир Путин
Всяка крачка на освобождение на жените е крачка на освобождение на мъжете.
Маргарет Мийд
Прославянето на "естественото" е част от идеологията, която защитава неестественото общество в борбата му срещу освобождението.
Херберт Маркузе
Когато ме интересува черното освобождение, това е така, защото ми пука за бялото освобождение.
Дезмънд Туту
Въпреки целия си живот в каузата на сексуалното освобождение, никога не съм хващала венерически болести, което ме кара да се чувствам по-скоро като арктически изследовател който никога не е имал измръзване.
Джърмейн Гриър
Морето винаги вдъхновява надежда за освобождение - уви, често измамно.
Мишел Турние
Козът на мъже ужасяващи се от освобождението на жените - това е въпроса, дали има секс след еманципацията.
Нора Ефрон
Разбирането на често несъзнаваната природа на генетичния контрол е първата стъпка към разбирането, че - в много сфери, не само в секса - всички ние сме кукли и най-добрата ни надежда за дори частично освобождение е да се опитаме да разгадаем логиката на кукловода.
Робърт Райт
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща