Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Подражание"
Никой не достига величие благодарение на подражание.
Самюел Джонсън
Честото подражание става част от в собствения характер.
Квинтилиан
Аз не искам да гледам на себе си като модел на подражание. Аз не съм диктатор или някого който желае да бъде боготворен!
Изабела Роселини
Полът е вид подражание, за което няма оригинал; всъщност това е вид подражание, което произвежда самото понятие за оригинала като ефект и следствие от самото подражание.
Джудит Бътлър
Изкуството започва там, където свършва Подражанието.
Оскар Уайлд
Струва ми се, че днес модели за подражание не съществуват, за да бъдат поставени на пиедестал. Те са повече ангели със счупени крила.
Тупак Шакур
Ако момичетата действително ме считат за образец за подражание то аз наистина се гордея с това.
Кристен Стюарт
Ярките примери за подражание и безусловната любов могат да излекуват дори и най-емоционално обеднелия човек, което важи както за възрастните, така и младите.
Ан Ландърс
Надяваме се, че съм модел за подражание за положителна промяна за всички - не само за жените. Много е важно да се намери баланс между мъжете и жените.
Шари Арисон
Полагам активни усилия да оставам положителен модел за подражание на децата. Те се нуждаят от хора, които да им покажат, че има друг път.
Ем Си Хамър
Никога не съм играл папата или модел за подражание на младите хора. Хората трябва да живеят своя живот. Те трябва да имат правото дори да пушат, ако искат.
Бен Афлек
Най-голямото зло е да предпочетеш живота пред честта и да го спасяваш за сметка на това, което го прави достоен за подражание.
Ювенал
Хората - особено белите, искат да съм пример за подражание само заради живота, който водя. Нещата, които казвам в песните си, те го очакват от мен.
Риана
По-добре да претърпите неуспех в оригиналност, отколкото в подражание. Този, който никога не е претърпявал не успех, не може да бъде вели. Поражението - това е истинското изпитание за величието.
Херман Мелвил
Подражание - това е най-откровената форма на похвала.
Лий Якока
Подражанието на чужденците е липса на патриотизъм.
Ан дьо Стал
Личността не се нуждае от похвала, а от подражание.
Веселин Георгиев
Човекът има три пътя за да постъпва разумно: първия, най-благородния - размишлението, втория, най-лекия - подражанието, третия, най-горчивия - опитът.
Конфуций
Ние правим същото, както са правили нашите родители, а нашите родители подражаваха на родителите си, защото човек може да се развива само чрез подражание.
Майя Гогулан
Това е един вид покровителствена идея, че литературата за деца трябва да включва модели за подражание на примерно поведение. Мисля, че това не само е фалшиво, но води до наистина скучни книги.
Мак Барнет
Не съм сигурен, че се представяме като истински модели за подражание. Не мисля, че литературата някога е била истинско място за ролеви модели.
Мак Барнет
Пример за подражание е най-доброто наследство, което можем да оставим на нашите потомци.
Рафаело Джованьоли
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща