Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Радио"
Аз самият трябваше да изживея колко лесно човек бива приет от лъжлива и цензурирана преса и радио в тоталитарна държава.
Уилям Шайрър
Живеем в културна тъмна епоха на музикално замърсяване. Пускате радиото и пет минути по-късно се нуждаете от аспирин.
Вангелис
Технологиите ни предоставят удобствата, които намаляват бариерите на времето и разстоянието - телеграфа и кабела, телефона, радиото и останалите.
Емили Грийн Болч
Масовата комуникация, радиото и най-вече телевизията се опитват, не без успех, да унищожат всяка възможност за уединение и размисъл.
Еудженио Монтале
Възпитанието на хората и по-специално средствата за масово влияние - пресата, радиото, телевизията и филмите - трябва да бъдат в ръцете на хора, чийто добър ислямски морален и интелектуален авторитет е безспорен.
Алия Изетбегович
Мисля, че най-важната характеристика, която притежавам, е, че когато включите радиото и чуете, че някой пее, вие знаете, че това съм аз. Не бъркате гласа ми с никой друг.
Лучано Павароти
И вместо да крия това, бих предпочел да го пусна по радиото и да позволя на някой да види пълната гама от емоции. Ако искаш да си силен в радиото, трябва да пуснеш всичко, дори грозните неща. И не можеш да се извиниш за това.
Хауърд Стърн
Има неща, които няма да правя в радиото. Искам да кажа, че следващият логичен въпрос е какво няма да направите. Казвам, добре, знаете ли, трябва да разберете, когато сте в ефир.
Хауърд Стърн
Не мисля, че има нещо, което някога съм казвал по радиото, което би било счетено за неприлично или нецензурно.
Хауърд Стърн
Когато слушаше песни, които обичаше по радиото, нещо се раздвижи в нея. Под кожата й се разпространи течна болка и тя тръгна от света като вещица.
Арундати Рой
Дявола има ли свое радио? Да! Това са сплетните.
Джордж Харисън
Всеки път, когато отивах по радиото, вземах най-гнусната радиостанция, станцията, която беше като тоалетна чиния. Бих продължил там и ще повиша рейтингите, така че не бихте могли да се справите по-зле.
Хауърд Стърн
Радиото, както го познаваме, се променя напълно.
Дейвид Лий Рот
Бих препоръчал на всеки, който иска да прави комедия по телевизията, първо да се занимава с радио.
Дейвид Уолямс
Мобилният телефон не е играчка; то е устройство което използва радио вълни.
Джухи Чавла
Радиото беше подобрение на телеграфа, но нямаше същия експоненциален, преобразуващ ефект.
Алисън Гопник
В човешките отношения най-важен е разговорът, но хората вече не го правят – не сядат, за да говорят или за да слушат другите. Ходят на театър, на кино, гледат телевизия, слушат радио, четат книги, но почти не разговарят. Ако искаме да променим света, трябва да се върнем във времето, когато войните са се събирали около огъня и са си разказвали истории.
Паулу Коелю
Да се обявиш за гений е най-лесно от всичко по радиото.
Дон Аминадо
У нас вече нямаме критерии за хубаво и лошо, за добро и зло, за морално и аморално в изкуството. Принизява се вкусът на хората. Появиха се разни "пиратки", "тигри", "каналета" и т. н. Галериите са пълни с еднодневки, екраните - с екшъни и сапунени неща. По телевизията и радиото кудкудякат фалшиви гласове, наречени "вокални състави". Широко сме отворили вратата на посредствеността и тя си тече като буйна река. Плодовете от нея ще се събират някоя есен...
Доньо Донев
Всички си мислеха, че вестникът ще прекрати дискусиите около огнището, или това радио ще сложи край на вестника, или тази телевизия ще сложи край на радиото... Всички винаги се страхуват от това и въпреки това ние винаги правим по-психическа стая за всички тези медии.
Максуел Андерсън
Получавам нещо, което бихме могли да наречем евфемистично "неподходящо враждебен" отговор - тоест повече от справедлива критика или дори справедлив гняв - всеки път, когато говоря по радиото или телевизията.
Мери Биърд
Когато започнахме, не не си мислехме за това, че ще пробием по радиото. На нас ни беше безразлично, какво ще кажат хората за нашата музика и за нас. Ние просто изчезнахме и свирихме рок.
Ангъс Йънг
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща