Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бягане" - страница 2
Причината да сте бегач е, че обичате да бягате. Целта на всичко, което правите като бегач, трябва да бъде да увеличим запазването на вашето удоволствие от бягането.
Мат Фицджералд
Опитът да избягаш никога не е отговорът да бъдеш напълно човек. Бягането от непосредствеността на нашето преживяване е като да предпочетем смъртта пред живота.
Пема Чодрьон
Мисля, че бягането е най-лошото нещо в света.
Пендълтън Уорд
Бягането от ужасите не помага. Единственият начин да се справите с тях е да се срещнете с тях.
Питър Дейвид
Животът не е бягане на кратко разстояние, брат. Това е маратон, но не и изтощителен маратон, в който оставате без въздух и губите контрол над себе си. Това е приятно, спокойно преминаване през събития и взаимоотношения, с много забавление и радост и малко мъка.
Андрю Готлиб
Бягането е основна съставка за вашето здраве, точно толкова, колкото храненето и съня, но излизането да тичате сами и отделянето на момент за размисъл също създава известно спокойствие.
Фил Найт
Възползвахме се от бума на бягането, който се превърна в бум на джогинг, който се превърна в бум на фитнес... и ние се възползвахме от всичко това.
Фил Найт
При бягането единственото оборудване, което наистина има значение - поне манталитетът беше в онези дни - бяха чифтът обувки, които носите.
Фил Найт
Заради теб имах влияние. Тъй като вие ми дадохте оценките, успях да вляза във всеки офис на генералния мениджър и да му кажа да се откаже. Беше страхотно бягане. Нарушихме всяко правило, известно на радиото и човечеството.
Хауърд Стърн
Бягането е проста дейност. Просто завържете обувките си и вървете, стъпка по стъпка, като всеки дъх.
Адхарананд Фин
Може да изглежда странно, че получаваме наградата за състезателно бягане, докато състезанието все още не е напълно завършено.
Дейвид Тримбъл
Искате силна, солидна връзка, която е готова да премине разстояниетп? Опознайте обувките си за бягане.
Дийн Карнасис
За разлика от традиционния спортист, трябва да направя нещо повече от това просто да се занимавам със спорта си, за да поставя храна на масата. Когато свърша с бягането, е направо в офиса.
Дийн Карнасис
За разлика от бягането по път или бетон, естествените повърхности са по-щадящи и предлагат по-разнообразен терен, което в крайна сметка води до по-малко повтарящи се микротравми на костите и ставите, отколкото при бягане по твърда настилка.
Дийн Карнасис
Монотонна работа, обмислени изследвания, текстове и формули, преподаване в малки групи, бягане на дълги разстояния са полето на енергия за интроверта.
Елизавета Романцева
Бягането е чудесна метафора за живота. Поставяте си цел и след това се захващате за работа. Колко добре се справяте е пряко отражение на това колко упорито работите. Това е и ментална игра. По пътя има неуспехи, но истинският тест на бегача е как ги преодолявате и провирате покрай тях.
Иванка Тръмп
Това беше истинската тайна на Тарахумара: те никога не бяха забравили какво е да обичаш да тичаш. Те си спомниха, че бягането е първото изобразително изкуство на човечеството, нашият оригинален акт на вдъхновено творение.
Кристофър Макдугъл
Не искайте нищо от бягането си и ще получите повече, отколкото някога сте си представяли!
Кристофър Макдугъл
Има такъв вид война с бягането – хората продължават да ви казват, че ще се нараните, ще се нараните, че имате нужда от ортопедия, че трябва да отидете в специален магазин за бягане, преди да го опитате. Има това напълно погрешно схващане, че е трудно да се направи, а не е.
Кристофър Макдугъл
Ако четете фолклор и митология, всякакви митове, всякакви приказки, бягането винаги се свързва със свобода и жизненост, младост и вечна енергичност. Едва през нашия живот бягането се свързва със страх и болка.
Кристофър Макдугъл
Вземете го от мен: Ако чуете миналото да ви говори, почувствайте, че дърпа гърба ви и прокарва пръсти нагоре по гръбнака ви, най-доброто нещо, което можете да направите - единственото нещо - е бягането.
Лорън Оливър
През периодите на най-ожесточените сражения... лично на мене ми се удаваше да спя не повече от два часа на денонощие, и то с прекъсвания. За да поддържам физическите си сили и работоспособност, ми се налагаше да прибягвам до кратки, но чести физически упражнения на студа и силно кафе, а понякога и до двайсет минутно бягане със ски. Когато кризата в сраженията за Москва отмина, аз така дълбоко заспах, че дълго време не можеха да ме събудят. Тогава два пъти ми е звънял Сталин. Отвръщали му: "Жуков спи и не можем да го разбудим". Върховният казал: "Не го будете, докато сам не се наспи". През това време, докато съм спал, Западният фронт на нашите войски се придвижил напред на не по-малко от 10-15 километра. Събуждането се оказа приятно...
Георгий Жуков
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща