Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Безделие"
Няма нищо по-робско от разкоша и безделието и нищо по-царствено от труда.
Александър Македонски
Безделието е щастието на децата и нещастието на старците.
Виктор Юго
Духовниците са тези, които четат за удоволствие, но не за безделие; които четат за забавление, но не за да убиват време; които обичат книгите, но не живеят с книги.
Робъртсън Дейвис
Болестите, произтичащи от преумора, се лекуват с почивка, а тези, които идват от безделие, се лекуват с труд.
Хипократ
Безделието е източник на всички пороци. Където няма безделие, няма и зло.
Хипократ
Безделието не е отдих.
Джеймс Фенимор Купър
Ако искате да добиете успех, избягвайте шест порока: сънливост, леност, страх, гняв, безделие и нерешителност.
Джеки Чан
Нищо не надминава удоволствията от безделието: дори и да дойде краят на света, нямаше да напусна леглото си в безбожен час.
Емил Чоран
Безделието е майка на всички пороци.
Жорж Клемансо
Животът се разминава с философията: няма щастие, ако няма безделие – удоволствие доставя само онова, което не е нужно.
Антон Чехов
Трудно е да нахраниш един бездеен човек, още по-трудно е да нахраниш цяло семейство, но най-трудно е да се поддържа армия, прекарваща времето си в безделие.
Ксенофонт
На врагът си пожелавам не смърт, а принудително безделие.
Микеланджело Антониони
Безделието ви позволява да превърнете ситуацията от скука в удоволствие.
Том Ходжкинсън
Никога не съм разбирал активните ваканции, тъй като изглежда имаме твърде много активност в ежедневието си. Намерете култура, в която безделието е ежедневието и където не разбират нуждата ни постоянно да правим неща. Намерете място, където можете да си починете на хамак.
Том Ходжкинсън
Гордостта, гневът, лакомията и безделието понякога се побеждават, но обръщането на зъл и завистлив ум е своеобразно чудо.
Жан-Мари Льопренс дьо Бомон
Безделието ускорява настъпването на староста, труда удължава нашата младост.
Авъл Корнелий Целз
Изобретяването на парите отвори ново поле за човешкото сребролюбие, като породи лихварството и практиката на заемане на пари под лихва, докато собственикът прекарва живот в безделие.
Плиний Стари
Мисля, че човекът, който яде хляба на безделието, е под известно задължение да говори добре за труда.
Робърт Ингерсол
С навиците, придобити в безделие се разделяш най-трудно.
Уилям Фокнър
Съзерцанието е благопристойно безделие.
Френсис Бейкън
Аз съм истински безделник. Оправдавам своето безделие пред своят ум.
Джон Фаулз
И безделието е работа, защото човек повече се уморява.
Веселин Георгиев
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща