Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бележка"
Съществуването е поредица от бележки под линия в един обширен, неясен и недовършен шедьовър.
Владимир Набоков
Обожавам изкуството... Когато съм сам с моите бележки, сърцето ми бие силно и сълзи извират от очите ми, амоите емоции и радости са твърде много за да го понеса.
Джузепе Верди
Ключът към мистерията на великия артист е, че поради неизвестни причини той ще раздаде енергията и живота си, само за да се увери, че една бележка следва друга... и ни оставя с чувството, че нещо е наред в света.
Ленард Бърнстейн
Спомням си първия път, когато правих секс - запазих касовата бележка.
Граучо Маркс
Чудото е текст, природата е коментар. Науката е само бележки към поемата на християнството.
Клайв Стейпълс Луис
Този, който в съответствие с тези бележки ще положи усилия при избора на своя метод на изграждане, може да разчита, че има нещо, което ще продължи.
Витрувий
За мен тези хора бяха екзотични като животни в зоологическа градина. Никога не бях виждал нещо като тях. Не бях сигурен дали искам да бъда един от тях или просто да живея сред тях, водейки бележки и снимки.
Огастин Бъроуз
Когато започна да се доближавам до края на роман, в дъното на съзнанието ми се регистрира нещо за следващия роман, така че обикновено не пиша или не си правя бележки. И със сигурност не започвам. Просто оставям нещата да се развихрят за известно време.
Ричард Русо
Когато прочетете произведение, на което се възхищавате, изпратете благодарствена бележка на автора.
Шърман Алекси
Бележка към себе си: единственият начин да накара хората да изпаднат в паника беше да ги предупреди да не го правят.
Алистър Рейнолдс
Писането не е никакъв проблем: просто нахвърляш идеите, когато те се появят. Набързо написаната бележка е най-простото нещо – появата на мислите е онова, което всъщност е трудно.
Стивън Лийкок
Като самотен родител бях станал тираничен, за да оцелея, и всичко, което не можех да контролирам, ми причиняваше огромно безпокойство. Като естествено неподреден, неорганизиран мъж, който никога не е правил списъци или е пазил касови бележки, превръщането ми в някой, който може да се грижи за малко дете сам, може би ме е накарало да компенсирам малко.
Саймън ван Буй
Вярата е разум плюс откровение, а частта от откровението изисква човек да мисли както с духа, така и с ума. Трябва да чуете музиката, а не просто да четете бележките на страницата.
Франсис Колинс
Изхвърлих много от старите си дневници - никога не се знае кой може да се докопа до тях. Но запазих няколко бележки за добрите стари времена.
Щефи Граф
Не можете да говорите музика само с ноти, но можете да говорите музика без бележки!
Виктор Утън
Когато нападателят се провали с един човек, той често отива при друг човек. Ключът е да докладвате за атаката на други отдели. Работниците трябва да знаят да се държат така, сякаш се съгласяват с това, което хакерът иска и да водят изобилие от бележки, така че компанията да знае какво се опитва да намери хакерът.
Кевин Митник
Светът е пълен с изпълнителни директори, които смятат, че само защото пишат бележка, или пишат писмо в годишен отчет, или изнасят малка видео реч, която се изпраща из компанията, те смятат, че това наистина ще засегне служителите.
Луис В. Герстнер
Хората могат до една година след сватбата да изпратят подарък. Благодарствената бележка обаче трябва да бъде написана веднага. Ако не получите потвърждение до три месеца, телефонирайте и поискайте да ви го дадат. Ако булката и младоженецът са затруднени, добре. Те заслужават да бъдат.
Ан Ландърс
Малка техническа бележка: не слагайте вкъщи неонови лампи. Човек изглежда като вампир."
Кристина Кофта
Свикнали сме с историята в съвременните термини като средство за предаване на информация. Със сигурност по телевизията и дори със студийните филми наистина има само една бележка, която получавате, и това е яснота. И хората ще жертват всичко за яснота. Те ще пожертват шегата. Те ще пожертват момента или романтиката.
Ноа Хоули
Беше изнервящо, начинът, по който тя можеше да премине от хладна ефективност до саркастична до сладка за период от тридесет секунди. Намерих го за много манипулативно и контролиращо. Това поставя другия човек постоянно нащрек. И беше изключително плашещо, защото никога не знаеш кога тя ще щракне. Направих си умствена бележка, за да усъвършенствам тези умения в себе си.
Огастин Бъроуз
Аз съм визуален човек, така че винаги започва с картина и след това се обсебвам от идеята, понякога твърде много. Имам тези празни книги, в които си водя бележки и добавям пощенски картички и други физически предмети.
Петер Сис
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща