Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Злоупотреба"
Властта без злоупотреба няма очарование.
Пол Валери
Най-подлото престъпление е злоупотребата с доверието на приятеля.
Хенрик Ибсен
Всяка институция минава през 3 фази – полезност, привилегия и злоупотреба.
Франсоа Рене дьо Шатобриан
Тайната е основата на злоупотребата с власт, открихме ние, нейната способстваща сила. Прозрачността е единствената противоотрова.
Глен Грийнуолд
Невъзможно е да се противопоставите на злоупотребите, докато не знаете за тях.
Джулиан Асанж
Някой ми каза тази сутрин: "На какво отчиташ, че се дължи твоето дълголетие?" Не знам. Имам предвид, че не можех да планирам живота си по-добре. По всички сметки би трябвало да съм мъртъв! Само като си помисля за злоупотребата, на която подлагам тялото си - наркотиците, алкохолът, начинът ми на живот през последните 30 години!
Ози Озбърн
Аз се заех да пиша, за да избягам от злоупотребите на тази ежедневна кабинетна вид война.
Уолтър Мозли
Не страхът ги предпази от злоупотреба с това, което имаха. Това беше самоуважението.
Вонда Макинтайър
Бог създаде хартия с цел да се чертае архитектура върху нея. Всичко останало е поне за мен е злоупотреба с хартия.
Алвар Аалто
Икономическите затруднения на вътрешните градове на Америка може да са най-належащият проблем, пред който е изправена нацията. Липсата на бизнес и работни места в градските райони в неравностойно положение подхранва не само съкрушителен цикъл на бедност, но и осакатяващи социални проблеми като злоупотреба с наркотици и престъпност... Устойчива икономическа база може да се създаде във вътрешния град, но само така, както е създадена другаде : чрез частни инициативи с печалба и инвестиции, основани на икономически личен интерес и истинско конкурентно предимство.
Майкъл Портър
В Холандия съм виждала добронамерени, принципни хора, заслепени от мултикултурализма, съкрушени от императива да бъдат чувствителни и уважаващи имигрантската култура, като същевременно пренебрегват престъпните злоупотреби с жени и момичета.
Аян Хирси Али
Американската мечта се превърна в смъртна присъда за злоупотреба, консуматорство и фатализъм: гаражна рапродажба, където най-доброто от човешкия дух е преградено за комфорт, послушание и дрънкулки. Недвусмислено е абсурдно.
Золтан Ищван
Злоупотребата с научния език превръща в наука на словото онова, което би трябвало да бъде наука на фактите.
Никола дьо Кондорсе
Неуместно е да ме сравняват с Йосиф Сталин, тъй като съвременното руско общество не би толерирало подобна злоупотреба с власт.
Владимир Путин
Честно казано, държавата би могла да се грижи по-малко. В исторически план държавата е могла да използва всяка религиозна гледна точка за собствените си цели... Примерите за злоупотреба на правителството с религията са безкрайни.
Питър МакУилямс
Отдавна съм озадачен от утвърдения манталитет и често налагана практика на по-дълги работни часове и по-малко сън. На работното място съществуват безброй политики по отношение на тютюнопушенето, злоупотребата с вещества, етичното поведение и предотвратяването на наранявания и заболявания.
Матю Уокър
Няма голямо значение каква линия приемате като жена, ако се впуснете в традиционна мъжка територия, злоупотребата все пак идва. Не това, което казвате, го подтиква, а просто фактът, че го казвате.
Мери Биърд
Само властта може да коригира злоупотребите с власт.
Пол Джонсън
Нашата Конституция, която имаше за цел да ограничи властта и злоупотребите на правителството, се провали.
Рон Пол
Притеснението не е истинска мисъл. Притеснението е злоупотреба с въображението.
Стив Чандлър
Както знаете, получавам много злоупотреби в Туитър. И докато съм в чужбина на тренировъчен лагер, тренирам три пъти на ден, често по два часа, и нямам време да отговарям на всички хора, които задават въпроси.
Тайсън Фюри
От всички депресиращи злоупотреби с езика в бизнеса, няма друго, което да ме вбесява толкова, колкото необузданата прекомерна употреба на думата "страстен" във фирмени лозунги, рекламни анонси, изявления на мисията и отстрани на микробуси.
Том Ходжкинсън
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща