Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Противоположност" - страница 2
Докато ходехме, започнах да се чудя каква е противоположността на линеенето и защо, за разлика от тялото, което хвърля всичко, душата не може да се освободи, а се компилира и натрупва, нараствайки годишни пръстени около нещата, които иска и мечтае и помни.
Андре Акиман
Противоположностите могат да се привлекат, както при магнетизма. Или да избухнат, както в материята и антиматерията.
Питър Дейвид
Разликата не е противоположност на хармонията, а нейното условие.
Режис Дебре
Тя беше артист. Тя държеше противоположности в съзнанието си.
Ричард Форд
Защото, скъпа моя, в духовния живот се срещат противоположностите. Не студените безстрастни стават велики аскети, а най-горещите хора, хората с нещо, от което си струва да се отрекат. Ето защо църквата няма да позволи на евнусите да станат свещеници.
Антал Серб
Бог и Сатана не са равни противоположности. По същия начин Адът не е равна противоположност на Рая. Точно както Бог няма равен като личност, така и Небето няма равно като място. Адът ще бъде агонизиращо скучен, малък и незначителен, без компания, цел или постижение. Няма да има свои собствени истории; това ще бъде просто бележка под линия върху историята, пукнатина в настилката. Докато новата вселена се движи славно напред, Адът и неговите обитатели ще съществуват в пълно бездействие и незначителност, вечен не-живот на съжаление и - може би - намаляваща личност.
Ранди Алкорн
Разбирам, че моите роли дезориентират - на екрана обичайно играя всякакви там бледни, изтощени интелектуалци, физически слаби любовници и така нататък. Но знайте, че в реалният живот аз съм точна противоположност на тези роли.
Бенедикт Къмбърбач
За разлика от магнитите, противоположностите не се привличат непременно; понякога те просто бият един друг до смърт.
Брайън Хейг
Човек е единство на противоположности.
Владимир Мегре
Великите лидери успяват чрез трансформиране на своите последователи и най-голямата трансформация е от традиционните вярвания към тяхната противоположност, от черно до бяло и от бяло в черно; няма нищо толкова съблазнително към доброто като злото или към злото като добро.
Джеймз Гън
Противоположностите се привличат: като единият родител е мек, а другият твърд. Интересно е да се отбележи, че двама души с тези противоположни философии често се женят.
Джейн Нелсън
Акт 2 е обратното на Акт 1. Ако Акт 1 е тезата - светът на статуквото - тогава Акт 2 е обърнатата версия на това. Полярната противоположност, обратното, антитезата.
Джесика Броуди
Аз съм неврологичната противоположност на психопат, тъй като почти през цялото време се чувствам тревожен. Сигурно е чудесно да не се чувстваш постоянно сякаш имаш някой, който живее в лицето ти и те застрелва с мини тазер.
Джон Ронсън
Във всяка истина има и неистина - това, братко, е законът на диалектиката. Във всяко понятие е неговата противоположност.
Едуард Володарски
Редица наблюдения показват, че общата реакция на естествения стрес е чувство на страхопочитание. И е пълна противоположност на депресията и безпокойството.
Йохан Хари
Всичко с времето се уморява и започва да търси своя противоположност, за да се спаси само от себе си.
Клайв Баркър
Всяко чувство се преживява по-остро в контраст с неговата противоположност. Независимо дали е тъга или щастие, напрежение или релаксация, самота или приятелство. Кой е човек без другите? Без сравнение никой и нищо не може да се знае.
Логан Бел
Неговата противоположност е мъдрото състрадание, което означава да се грижиш за човека, но и да му даваш любяща бомба на истината, когато е необходимо.
Лори Готлиб
Много ми е интересно да наблюдавам как хората проявяват своите емоции. Често техните постъпки са пълна противоположност на това, което действително чувстват.
Едуард Нортън
Егоизмът е противоположността на любовта. Егоистът никога не дава нищо от себе си, но иска всичко за себе си. И всичките богатства на света никога не биха били достатъчни за егоиста.
Гавриил Ургебадзе
Като човек, който е, общо взето, жизнен, винаги ме е привличала противоположността и по-специално упадъкът, маразмът. Маразмът, с онзи мирис на гнили ябълки, така обичан от Шилер.
Венцеслав Константинов
Канети като един свръхиндивидуалист се стреми към своята противоположност – масите. Това обяснява заниманията му с психологията на масите и властта.
Венцеслав Константинов
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща