Цитати на тема "Пистолет"
Всеки пистолет, който е произведен, всеки военен кораб, който е пуснат на вода, всяка ракета, която е изстреляна, означават в крайна сметка кражба от тези, които са гладни и не са нахранени, от тези, на които им е студено, и не са облечени.
Дуайт Айзенхауер
Чудя се дали и вие бихте мързеливо живели живота си такъв, какъвто е сега, вярвате в проблеми, в обстоятелства, които пречат, мислите много вместо действия, живеете без любов, ако вашият храм сега имаше дулото на пистолета? Не губете време за всички тези глупости - живейте пълноценно тук и сега, обичайте, творете и правете това, което искате в момента. В крайна сметка сега е единственото нещо, което съществува... Живейте така, сякаш утре никога не идва...
Виталий Гиберт
Защото аз бях, както вече се досетихте, сътрудник на Съдбата, а не човек, който опря пистолет в главата й и поиска определени съкровища. Единственото нещо, което трябваше да направя, беше да продължа, да имам вяра в прищявката си и да помня, че за мен, както и за светците, просветлението, когато дойде, вероятно ще дойде от някакъв неочакван източник.
Робъртсън Дейвис