Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Възхищение"
Опознайте себе си. Не приемайте възхищението на вашето куче като несъмнено доказателство за това колко сте чудесни.
Ан Ландърс
На мен ми е трудно да кажа, защо на мен ми се нрави или водят към възхищение едни или други хора, но мога да кажа, че хората, които аз обичам, обединяват едно - те умеят да ме накарат да се усмихвам от все сърце.
Уистън Хю Одън
Изкуството да се говори думи за думите винаги е възбуждало велико възхищение в хората, които нищо не правят.
Николай Добролюбов
Бях малко момче, когато срещнах сюрреалистите и дадаистите. Възхищавах им се и те ме научиха на това: да се възхищавам. Възхищението е много важно. Хората, които не могат да се възхищават на другите, губят важна част от душата си. Душата ми се разви от много ранна възраст чрез срещи с възхитени хора.
Стефан Хесел
Ставаш като това, на което се покланяш. Когато се взирате със страхопочитание, възхищение и се чудите на нещо или някого, вие започвате да придобивате нещо от характера на обекта, на който се покланяте.
Н. Т. Райт
Остър, макар и недружелюбен критик към нашите институции, каза, че лекът за възхищение на Камарата на лордовете е да отидем и да ги видим.
Уолтър Бейджхот
Колкото повече разбирам хората, толкова повече се възхищавам на кучетата. Понякога си мисля, че това възхищение е взаимно...
Ерик Сати
Говореха за него с подчертано възхищение:"Настига гениите!" Запитах разтревожен: "С каква цел?"
Станислав Йежи Лец
Ненавист към домашната работа - естествен и достоен за възхищение плод на цивилизацията.
Ребека Уест
Ние правим ваксинации на нашите деца. Това е биологично подобрение, което се смята не просто за приемливо, но всъщност за възхищение.
Франсис Колинс
Когато аз посещавам шахматният клуб, всички немеят от възхищение.
Хосе Раул Капабланка
Във всички творения на природата има нещо за възхищение.
Аристотел
Невежеството е майка на възхищението.
Джордж Чапман
Съвършеното зло винаги печели нещо, сходно с възхищението от по-обикновени хора.
Макс Бранд
Високите добродетели са като високите гори; ние се удивляваме на тях, гледаме ги с възхищение, а след това ги обикаляме отстрани.
Мориц Готлиб Сафир
Жената се нуждае от възхищението на мъжа, за да разцъфти...
Фредерик Бегбеде
Галантността и агресивният боен дух на руските войници командват възхищението на американската армия.
Джордж Маршал
Същинското разбиране не познава възхищението, то се осведомява, то респектира, то почита, това е всичко.
Томас Бернхард
Когато правя телевизионно предаване, търся ангажираност, а не възхищение.
Мери Биърд
Най-високата степен на възхищение, която човек може да изрази към човек, е да го позволи в неговия свят...
Наталия Солнцева
Шура обичаше Сеит с любов, сравнима с възхищение. Тя беше много добър слушател. Той й разкриваше всяко малко нещо, всеки детайл от живота си. Те се наслаждаваха на носталгични разговори заедно. И двамата бяха щастливи да живеят и да споделят спомени от добрите стари времена един с друг.
Нермин Безмен
Предпочитам да не вярвам в чудеса, за да имам възможността да не скривам възхищението си при вида на истинското вълшебство.
Пиер Бурдийо
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща