Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Масло"
Маргарин? Това не е храна. Не можете да повярвате, че не е масло? Аз мога. Ако планирате да използвате маргарин в каквото и да било, можете да спрете да четете сега, защото няма да мога да ви помогна.
Антъни Бурдейн
Чувството е огънят, а мисълта – маслото.
Висарион Белински
Ако нямате нищо против да миришете на фъстъчено масло за два или три дни, фъстъченото масло е адски добър крем за бръснене.
Бари Голдуотър
За любовта е нужно разумно съдържание, като маслото за поддръжка на огъня.
Висарион Белински
Поколението, което имаше информация, но нямаше контекст. Масло, но без хляб. Жадуване, но не копнеж.
Мег Уолицър
Човек не може да живее само с хляб... той трябва да има фъстъчено масло.
Бил Козби
Ако се страхувате от маслото, използвайте сметана.
Джулия Чайлд
Ти си маслото за моя хляб и дъхът за моя живот.
Джулия Чайлд
Ако имате изключителен хляб и изключително масло, трудно е да победите хляб и масло.
Жак Пепен
Все още не ми е удобно да препоръчвам на хората да ядат наситени мазнини с изоставяне, но за мен е ясно, че захарта, брашното и окислените семенни масла създават възпалителни ефекти в организма, които почти сигурно носят по-голямата част от отговорността за повишаване на риска от сърдечни заболявания.
Андрю Уейл
Мисля, че едно от ужасните неща днес е, че хората изпитват този смъртен страх от храната: страх от яйца, да речем, или страх от масло. Повечето лекари смятат, че можете да имате малко от всичко.
Джулия Чайлд
През 60-те години можехте да ядете всичко, което искате, и разбира се, хората пушеха цигари и всякакви неща, а за мазнини и нещо подобно не се говореше, а маслото и сметаната бяха широко разпространени. Това бяха прекрасни дни за гастрономия, така да се каже.
Джулия Чайлд
В тях има по-мек огън от рубина, има брилянтното лилаво на аметиста и морското зелено на смарагда – всички блестят заедно в невероятен съюз. Някои по своя блясък съперничат с цветовете на художниците, други с пламъка на горяща сяра или на огъня, разпален от масло.
Плиний Стари
Да бъдеш обичан означава да изгориш. Да обичаш означава да светиш с неизчерпаемо масло. Да станеш любим означава да угаснеш. Да обичаш означава да делиш.
Райнер Мария Рилке
Започвайки книга, аз я дочитам. Така са ни възпитавали. Книги, хляб с масло, картофено пюре - справям се с всичко което имам.
Алан Бенет
Може да не мислите, че ядете много царевица и соя, но го правите: 75 процента от растителните масла във вашата диета идват от соя (представляваща 20 процента от дневните ви калории) и повече от половината от подсладителите, които консумирате, идват от царевица (представляваща около 10 процента дневни калории).
Майкъл Полан
Ако пържите картоф в растително масло, тогава ефективно пържите зеленчук в маслото на други зеленчуци. И така, къде се прокрадват уникалните, увреждащи здравето свойства - точно? От друга страна, ако печете картофи, това е добре за вас ... хо, хм. Картофи, квантовият зеленчук. Той може да съществува едновременно и като здрав, и като нездрав.
Малкълм Кендрик
Пакетираните храни, частично хидрогенираните масла и обогатените брашна не са ваши приятели. Преди всичко, запомнете тази една дума: трансмазнини. Избягвайте ги на всяка цена.
Мехмет Оз
Предпочитам да потопя хляба си в сол и да гледам слънцето, отколкото да го потопя в масло и да гледам краката си.
Панаит Истрати
Очаквам, че етеричните масла може някой ден да се окажат жизненоважно оръжие в борбата срещу щамовете на устойчиви на антибиотици бактерии.
Андрю Уейл
В Албания месечната дажба на цялото семейство включва непълен килограм месо, непълен килограм сирене, четири и половина килограма брашно и двеста и петдесет грама кафе и масло.
Славенка Дракулич
Какви лечебни свойства не се приписват на кокосовото масло! Изглежда, че тепърва ще започнат да говорят за факта, че то побеждава престъпността.
Антъни Уорнър
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща