Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Паметник"
Само този заслужава паметник, който не се нуждае от него.
Уилям Хазлит
Не съм нищо специално, в това съм сигурен. Аз съм обикновен мъж, с обикновени мисли и водя обикновен живот. Няма мои паметници и името ми скоро ще бъде забравено, но съм обичал една жена с цялото си сърце и душа и за мен това винаги е било достатъчно.
Никълъс Спаркс
- Когато умра, погребете ме и на паметника напишете: "Умрях от отвращение".
Фаина Раневска
Ще бъдете ли просто един вид ходещ паметник на работа, или ще имате някакъв наистина значим собствен вътрешен живот? Защото външните неща - работата, къщата, това, онова - всъщност не запълват мястото вътре.
Робъртсън Дейвис
Предполагам, че съм се превърнал в нещо като жив паметник в Португалия. Но аз съм от семейство с корени по целия свят, така че идеята за патриотизъм не е много силна в мен. Моята страна е страната на Чехов, Бетховен, Веласкес - писатели, които харесвам, художници и артисти, на които се възхищавам.
Антонио Лобо Антунеш
Паметта е съкровищницата на ума, където паметниците й се пазят и съхраняват.
Томас Фулър
Писмата са сред най-значимите паметници, които човек може да остави след себе си.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Художниците не трябва да правят паметници, защото те вече са ги създали със своите трудове...
Антони Гауди
За мен стремежът към монументалност е толкова вроден, колкото желанието за храна и секс, независимо как го отричаме. Паметниците се различават в различните периоди. Всяка възраст има своя собствена.
Филип Джонсън
Моето търпение изпитва ужасни тръпки от толкова дълго стоене на паметник.
Елизабет Браунинг
Няма нужда от паметници.
Енцо Ферари
Искам да направя паметник на нашата пуйка. Никога птица не е била толкова измъчвана, за да осигури такава лоша вечеря.
Лори Халсе Андерсен
По-добре свестните хора да питат: "Защо на Катон няма паметник?", отколкото "Защо на Катон има паметник?"
Катон Стари
Когато издигнете паметник на мен, не забравяйте, че бенката е под лявото ми, а не под дясното ми око.
Никита Богословски
Постъпката е минала, паметниците остават.
Овидий
Паметникът им заседна като рибена кост в гърлото на града.
Робърт Лоуъл
Книгата е паметник на отишли си във вечноста умове.
Уилям Давенант
Намери човека, когото би могла да обикнеш. Изчакай толкова, колкото е необходимо да се заличат раните, но после все пак пусни някого в сърцето си. Не превръщай живота си в паметник на бившия си мъж.
Елизабет Гилбърт
Ако сте убили един в мирен живот, вие сте престъпник, убиец; ако сте убили тридесет, вие сте воин, а ако има милиони, вие сте завоевател. Името ви ще бъде изписано с помпоз върху скрижалите на историята. Благодарните потомци ще ви съставят оди, ще издигнат паметници.
Вячеслав Миронов
Издигнах си паметник, по-здрав от мед.
Хораций
Епитафиите върху надгробни паметници на много хора трябва да се прочетат: Умрели на тридесет и погребани на шестдесет.
Никълъс Мъри Бътлър
Често тълпата не разпознава лидера, докато той не си отиде, а след това му издигат паметник с камъните, които са хвърляли по него в живота.
Осуалд Сандърс
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща