Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ястие"
По-добре хляб със сол в спокойствие и без скръб, отколкото много скъпи ястия в скръб и мъка.
Йоан Златоуст
Две нации, между които няма нито връзка, нито съчувствие; които също така не знаят навиците, мислите и чувствата един на друг, като обитатели от различни планети; които възпитават различно децата, ядат различни ястия, учат по различни начини; които живеят по различни закони... Богатите и бедните.
Бенджамин Дизраели
Отмъщението е ястие, което се сервира най-добре студено.
Марио Пузо
Струва ми се, че всеки мъж предпочита добро ястие без музика пред музика без добро ястие.
Имануел Кант
Навсякъде небето е синьо. Има множество кухни и ястия. Мисля за тях като за езиците и диалектите на храната.
Феран Адриа
Ах, никакви изискани ястия на този свят не могат да доставят на човека по-голямо наслаждение то тези, който той предвкусва в мечтите си.
Селма Лагерльоф
Докато някои хора могат да мислят, че да бъдеш готвач, означава да правиш примамливи ястия и да прокарваш кулинарните граници, това да си част от хранителната индустрия включва много повече.
Маркус Самуелсон
Казват, че кухните на различни китайски провинции са възникнали първоначално, за да обслужват различни видове избирателни райони. Пекин беше кухнята на чиновниците. В Шанхай това беше кухнята на богатите търговци и индустриалци. В Сечуан, храната на обикновените хора. Много страхотни сечуански ястия произлизат от уличните сергии.
Никол Монес
Разбира се, ще продължа да споделям любимите си южни рецепти, точно както майка ми, баба и семейството ми споделяха през годините. И сега ще добавя малко по-леко докосване към някои от тези прекрасни ястия.
Паула Дийн
Всеки предпочита някои храни пред други, но някои възрастни приемат тази тенденция до крайност. Тези хора са склонни да предпочитат видовете скучна храна, на които може да са се радвали като деца - като обикновени или маслени тестени изделия, макарони и сирене, пица със сирене, пържени картофи и сандвичи със сирене на скара - и да ограничат храненето си само до няколко ястия.
Андрю Уейл
Понякога най-големите ястия на ваканциите са тези, които намирате, когато план А се провали.
Антъни Бурдейн
Ние всички сме само съставки. Важното е благодатта, с която готвите ястието.
Ерика Бауърмайстър
Обичам ястия, които се отличават с различни нюанси на един цвят, карайки да спрете, за да проверите какво има там.
Йотам Отоленги
Намерих страхотни награди в приготвянето на ястие и да го храня на някого. Това беше средство за общуване. Давах част от своя талант или подаръка си и го споделях с някого, правейки някого щастлив. И това ми върна много и исках да правя още и още.
Лидия Матичио Бастианич
Най-добрата е простата диета: тъй като много ястия причиняват много болести, а богатите сосове са по-лоши от дори натрупването на няколко меса едно върху друго.
Плиний Стари
Тяхното най-добро и най-здравословно хранене е с едно ястие и не повече и едно и също просто и просто: защото със сигурност това натрупване на много меса едно върху друго на различни вкусове е вредно. Но сосовете за сладкиши са по-опасни от това.
Плиний Стари
Забавлението може да бъде десертът в живота ни, но никога основното ястие.
Харолд Кушнер
По време на моята работа и пътувания имах късмета да съм бил изложен на различни еклектични ястия от малки местни кафенета до емблематични петзвездни ресторанти.
Марк Хаймън
Любимото ястие за закуска на всеки може да се приготви за миг само с няколко съставки и минимални усилия.
Маркус Самуелсон
Ястията с тестени изделия са не само вкусни, но и са страхотни, лесни варианти за бърза вечеря през натоварения делничен ден.
Маркус Самуелсон
Простите съставки могат да се използват за приготвяне на елегантни ястия само с малко допълнително внимание към детайлите.
Маркус Самуелсон
Яденето на вегетариански не означава, че трябва да ядете скучни еднообразни ястия.
Маркус Самуелсон
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща