Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пепел"
Любов под маска прилича на огън под пепел.
Карло Голдони
Най-доброто отмъщение е забравата. Тя ще погребе врага в пепелта на неговото нищожество.
Балтазар Грасиан
Поезията е доказателство за живота. Ако твоя живот изгаря, поезията е неговата пепел.
Ленард Коен
Миналото е кофа, пълна с пепел.
Карл Сандбърг
Понякога ви трябва да умрете отвътре, за да въстанете от собствената си пепел и отново да повярвате и обичате себе си, за да станете нов човек.
Джерард Уей
Истинските признания се пишат само със сълзи. Но сълзите ми щяха да удавят света, тъй като вътрешният ми огън би го превърнал в пепел.
Емил Чоран
Само пепелта знае какво означава да изгори на прах.
Йосиф Бродски
Ако мислите, че никотинът не влияе на гласът на жените, опитайте да изтърсите пепел на килима.
Пиер Ришар
Любов. Разбира се, любов. Пламъци за една година, пепел за тридесет.
Джузепе ди Лампедуза
Искам да бъда кремиран. Една десета от моята пепел ще бъде дадена на моя агент, както е записано в нашия договор.
Граучо Маркс
Животът е странна вещ. Много съм говорил, дълго съм размишлявал върху него, но с всеки изминал ден ми е все по-непонятен. Защо в нас има такава жажда за живот? Истинският живот - това е игра от която човек никога не излиза победител. Да живееш - това означава тежко да се трудиш и страдаш, докато не се прокрадне около нас старостта, и тогава ние отпуснем ръце на хладната пепел на оставащите дърва. В мъка се ражда детето, в мъка умира старият човек изпускайки последната глътка въздух и всичко в наши дни е печал и грижи. И всеки човек отива в откритите обятия на смъртта неохотно, спотайвайки се, падайки, оглеждайки се назад, борейки се до последно. А истинската смърт е добра. Само живота причинява страдания. Но ние обичаме живота и ненавиждаме смъртта. Това е много странно.
Джек Лондон
За да се издигне от собствения си пепел, фениксът първо трябва да изгори.
Октавия Е. Бътлър
Времето е леко като пепел или въздух, и бързо, като вода.
Пабло Неруда
Мъжът напуска и оставя след себе си само шепа пепел. Нито една жена не може да го задържи. Вятърът трябва да го отнесе.
Тенеси Уилямс
Бях научил един от горчивите уроци на живота: никога не се опитвайте да възвърнете миналото, огънят ще се превърне в пепел.
Дъглас Макартър
Каквото и да се говори, скелетът все още малко прилича на човека. Той по-скоро ще оживее, отколкото пепелта. Пепелта е края.
Луи-Фердинан Селин
Етиопия отново ще израстне от пепелта на материалното разрушение до височините на временната слава.
Маркъс Гарви
Прах до праха, пепел до пепелта. Алелуя, амин, уволнен си.
Тед Декър
Растенията, които произвеждат видения, могат да функционират - за онези от нас, които са наследили Новия световен ред на безплодния материализъм, откъснати от духовното ни наследство от злобна култура, която не ни дава нищо друго освен пепел - като талисмани на признание, които пробуждат умовете ни към реалността.
Даниел Пинчбек
Човекът е феникс, който трябва да се възроди от собствената си пепел, тъй като няма друг като него във Вселената. Ако вятърът разбърка пепелта в тромава пародия, тогава фениксът е мъртъв завинаги. Нищо, за което знаем, не може да ви върне.
Алгис Будрис
Ще убия болката от обидите, ще ям, ще изгоря душата си. Тогава мога да изляза от пепелта неуязвим и силен.
Зинаида Гипиус
Традицията не е съхраняване на пепелта, а раздухване на огъня.
Жан Жорес
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща