Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Забрана"
Когато облечете униформа, има определени забрани, които приемате.
Дуайт Айзенхауер
Никога не съм виждал човек, който да се превърне в дълголетен човек поради спазването на забраните.
Мурасаки Шикибу
Животът толкова ли е скъп или мирът е толкова сладък, че да бъде закупен с цената на вериги и робство? Забрани го, Всемогъщи Боже! Не знам какъв курс могат да поемат другите; но що се отнася до мен, дай ми свобода или ми дай смърт!
Патрик Хенри
Било е време, когато е съществувала забрана за използване на такива устройства, като микроскоп и телескоп, понеже те са променяли съзнанието на хората. С тези причини в по-късни времена властите са въвели забрана за употреба на психоделични растения.
Тимъти Лиъри
Точно както процесът на отмяна на националната забрана на алкохола започва с отделни държави, които отменят своите собствени закони за забрана, така и отделните щати сега трябва да поемат инициативата по отношение на отмяната на законите за забрана на марихуаната.
Джордж Сорос
Всяка култура е принудена да се строи на принуда и забрана на влеченията.
Зигмунд Фройд
Забраната за спортни залагания прави точно това, което направи Сухият режим. Това прави престъпниците богати.
Джеймс Суровецки
Ние или вярваме в достойнството на личността, върховенството на закона и забраната на жестоките и необичайни наказания, или не вярваме. Няма средно положение.
Леон Панета
Догмата е нищо по различно от пълна забрана да се мисли.
Лудвиг Фойербах
Моята майка ми каза, че аз задължително трябва да стана актьор и ми забрани да играя футбол, борба и тем подобни.
Майкъл Кларк Дънкан
Докато хората празнуват в неделя, не бива да забравяме, че хората, които се бориха за премахването на тази забрана, са в затвора.
Манал Ал-Шариф
Забраната е връх на политическата импотентност.
Ролан Биков
Понеже няма грях, ако няма забрана, няма благоприличие, ако няма чужди очи.
Томас Харди
Не можете да унищожите знанието. Можете да го подпечатате и изгорите и да забраните да бъде, но някъде ще оцелее.
Ли Брекет
Стига грабеж на чувства! Любов и забрана – две несъвместимости.
Блага Димитрова
Някои неща винаги се раждат от крайностите: голямото изкуство се ражда от големия терор, Фголямата самота или големите забрани и винаги ги уравновесява.
Анаис Нин
Както при повечето престъпления по взаимно съгласие, тази забрана на конопа е едновременно глупава и зловеща.
Питър МакУилямс
А справедливостта е забрана, която ти налагаш на определени неща, въпреки че те с нищо не се отличават от тези, над които няма забрана.
Робърт Пен Уорън
Словесните забрани представляват прекалено силно въздействие. Няма нужда чак от такива при възпитанието на кучетата. Достатъчен е някакъв звук: щракане с пръсти или "шшт", и бързо докосване отстрани.
Сизар Милан
Любовта и свободата вървят ръка за ръка. Не е възможно да обичаме някой, който се чувства заробен от връзката си. Абсолютно ненужно е да налагаме забрани на партньора си, защото той винаги може да отиде при някой друг. Нещата са елементарни - ако го стори, той просто не е подходящият човек. Въпросът е да е напълно свободен и въпреки това да е с нас.
Хорхе Букай
Туитър почина, когато компанията ми забрани достъпа до платформата си. Знам, че звучи егоистично. Но помнете какво казах току-що. За всичко съм прав.
Майло Янопулос
През май 2011 карах кола в град Хобар, Саудитска Арабия, за да протестирам срещу забраната на кралството за шофиране на жени.
Манал Ал-Шариф
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща