Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Речник"
Ако погледнете определението за новини в речника, това не е това, което гледате по телевизията.
Вал Килмър
Речникът на политиката е толкова пълен с евфемистични думи и изрази - както в естеството на нещата, които трябва да бъдат - че човек би предположил, че понякога политиците трябва да напрягат акъла си, за да ги изкарват.
Албърт Джей Нок
Родена съм за показ. Един ден моето име ще го впишат в речниците. Ще използват "като Имелда", за да обозначават парадна екстравагантност.
Имелда Маркос
С дума, която можете да обидите, с речник можете да нараните.
Дон Аминадо
В болезнени моменти, когато композицията е невъзможна и четенето не е достатъчно, граматиките и речниците са отлични за разсейване.
Елизабет Браунинг
Не мисля, че амбицията не трябва да бъде в речника на предприемачите. Но нашата амбиция трябва да бъде реалистична. Трябва да осъзнаеш, че не можеш да направиш всичко.
Мукеш Амбани
Направих много сквернословия. Най-вероятно това се дължи на бедността на речника ми. Предполагам, че аз никога няма да стана истински красив. Но знаете ли какво? Да вървят по дяволите това.
Пол Бетани
Още в училище по цели дни рисувах по полетата на учебниците и речниците, не обръщайки никакво внимание на учителите. А после се развличах с приятели. Ако бързо прелистите нарисуваното на дебелите речници, то ще получите истински анимационен филм!
Робърт Родригес
Пенсионирането не е в речника ми. Те няма да се отърват от мен по този начин.
Бети Уайт
Руските дипломати получават специален речник за общуване с НАТО. Оказва се, че "твоята мама" се пишело разделено.
Дмитрий Рогозин
Човек забравя думите, както забравя имената. Речникът се нуждае от постоянно наторяване, иначе ще умре.
Ивлин Уо
Има теми, за които не могат да бъдат намерени думите дори в най-пълния речник.
О. Хенри
Всеки път се радвам, когато трябва да потърся дума в речника.
Вивиан Уестууд
По този начин, като думи са символи на идеи, ние можем да събираме идеи, като събираме думи. Човекът, който каза, че се е опитал да прочете речника, но не е успял да разбере историята, просто е пропуснал смисъла: а именно, че това е колекция от разкази.
Джеймс Уеб Янг
Винаги съм чувствал връзка с деца, които ходят на църква. Мисля, че по същество съм религиозно ориентиран и религиозно мислещ човек. За мен е много лесно да общувам с хора, които имат същото основание, същия речник или начин на мислене и изразяване.
Аяд Актар
Съставителят на речника не е учител по езика, а служител, негов роб...
Владимир Дал
Кой ще каже кой е злодей и кой е герой? Вероятно речникът.
Джос Уедън
Мисля, че е важно да експериментираме с нови речници. Тези нови думи ни помагат да осмислим социалното си съществуване по различен начин.
Джудит Бътлър
Умението да се ползва речта и богат речник е според мен също възбуждащо качество. Еротично.
Захар Прилепин
Ако пишех за академичен или по-труден човек, бих използвала повече латиноамериканския речник, но мисля, че англосаксонският език е езикът на емоциите.
Лидия Дейвис
Републиканец идва в речника малко след репресия и рептилия.
Джулия Робъртс
Хората с обеднял речник живеят беден емоционален живот; хората с богат речник имат многоцветна палитра от цветове, с които да рисуват опита си не само за другите, но и за себе си.
Антъни Робинс
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща