Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дял"
Победата над себе си е единственият триумф, в който късметът няма дял.
Ричард Шеридан
Няма шанс iPhone да придобие значителен пазарен дял. Няма шанс.
Стив Балмър
Колкото по-голям е делът на хората в управлението, толкова по-малко е свободата, гражданска или религиозна, се радва нацията.
Джон Уесли
Всеки от нас се ражда с дял чистота, предопределен да бъде покварен от нашата търговия с човечеството, от този грях срещу уединението.
Емил Чоран
Направих своя справедлив дял от грешки.
Арнолд Шварценегер
Добрият лидер взема малко повече отколкото е неговият дял от вината и малко по-малко отколкото е неговият дял от доверието.
Арнълд Хенри Гласоу
Природата, разбира се, има своя дял в живота на душата и в многобройни прояви влияе дълбоко на човешкия живот. Но този естествен живот на душата е периферен, просто допълнение към материалните явления на природата.
Рудолф Ойкен
Никоя класа или група или партия в Германия не може да избегне своя дял от отговорността за изоставянето на демократичната република и появата на Адолф Хитлер. Основната грешка на германците, които се противопоставяха на нацизма, беше неуспехът им да се обединят срещу него.
Уилям Шайрър
Осъден престъпник, който има силни семейни връзки, залог в общността и образование, може да получи пробация, докато мъж, който има малко семейни връзки, малък дял в общността и малко образование, може да получи десетгодишна присъда за същото престъпление.
Джо Байдън
Тъй като делът на хората, достигащи по-високи състояния на съзнание, се увеличава, тази инерция ще намалее и в същото време ще започне да се натрупва поддържащ импулс в новата посока.
Питър Ръсъл
Ако например всеки от нас е имал еднакъв дял от капитала в общия национален капитал, тогава ако делът на капитала се покачи, това не е проблем, защото вие получавате колкото мен. Проблемът е, че капиталът в капиталистическите страни е силно концентриран, особено финансовият капитал. Така че, ако делът на дохода от този източник се увеличи, това всъщност изостря неравенството.
Бранко Миланович
Така се получиха нещата: получихте известен дял от добри почивки от живота и нямахте право да очаквате нещата по ваш начин всеки път.
Алгис Будрис
Като цяло големите компании предпочитат да растат органично, както обича да казва Уолстрийт. Тоест отвътре навън, чрез намиране на нови пазари или чрез вземане на пазарен дял от техните конкуренти.
Алекс Беренсън
Причината, поради която рекламата се управлява от страха, в крайна сметка е, че повечето агенции разчитат само на няколко клиенти, които да внесат лъвския дял от приходите си.
Джеймс Суровецки
Когато мъжете вършат цялата външна работа, те допринасят средно около 10 процента от домакинската работа. Но когато техният дял от външната работа пада, техният дял от домакинската работа нараства до не повече от 37 процента.
Джордж Акерлоф
Бях много млада и тези събития ме засегнаха дълбоко. Чувствам, че времето, което ми е дадено, не принадлежи само на мен. Във всичко – писането, пътуването, щастието – живея отчасти в името на онези, които не успяха да оцелеят. Имам чувството, че живея техния дял от живота.
Кюн-сук Шин
Поетите са сътворени от особен материал: нас има само справедлив дял огън и дим.
Пабло Неруда
Това е най-смешното в Америка - благословеното. Колкото и хора да ви задържат, има ангели, чиято човечност компенсира всички останали. Имах своя дял от ангелите.
Абрахам Вергезе
Днес ще спра да се опитвам да контролирам отношенията си. Ще участвам на разумно ниво и ще оставя другия да направи същото. Мога да се отпусна, знаейки, че връзката ще намери своя собствен живот - или не - и че не трябва да върша цялата работа, а само моя дял.
Мелъди Бийти
Европейските държави дават много по-големи дялове помощ за облекчаване на бедността, отколкото САЩ.
Ангъс Дийтън
Колкото по-бедно е домакинството, толкова по-голям е делът на неговия бюджет, посветен на изхранването.
Ниал Кищайни
Адекватният дял на хумор и смях представлява съществена част от диетата на здравия човек.
Норман Казънс
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща