Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Очарование"
Красотата без очарование е като кукичка без стръв.
Нинон дьо Ланкло
Очарованието – това е излъчване на вътрешна хармония.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Очарованието е невидимата част от красотата, без която никой не може да изглежда истински красив.
София Лорен
Властта без злоупотреба няма очарование.
Пол Валери
Щастието в живота е съставено от онези малки скоро-забравени неща - очарованието на една целувка или една усмивка, един мил поглед, един сърдечен комплимент.
Самюъл Тейлър Колридж
В книгите е заключено особено очарование; книгите предизвикват в нас наслаждение: те разговарят с нас, дават ни добър съвет, те стават живи приятели за нас.
Франческо Петрарка
Женското очарование е на петдесет процента илюзия.
Вивиан Лий
Разбира се, не трябва да се изненадваме, ако художественото съвършенство остане непризнато поради това, че е непознато; но трябва да има най-голямо възмущение, когато, както често, добрите съдии са поласкани от очарованието на социалните забавления в одобрение, което е просто преструвка.
Витрувий
О, свобода, очарование на моя живот, без теб работата - изтезание, а живота дълго умиране.
Пиер-Жозеф Прудон
Очарование - това е красота в движение.
Готхолд Ефраим Лесинг
Туитър е дело на моя живот в много сетива. Започна с очарование на градовете и как работят, и какво се случва в тях в момента.
Джак Дорси
Събирането на книги е мания, занимание, болест, пристрастяване, очарование, абсурд, съдба. Това не е хоби. Тези, които го правят, трябва да го направят.
Джанет Уинтерсън
Очарованието с коне предшестваше всяко друго нещо, което знаех. Преди да бъда майка, преди да съм писател, преди да знам фактите от живота, преди да съм била ученичка, преди да се науча да чета, исках кон.
Джейн Смайли
Старите книги оказват странно очарование за мен – миризмата им, усещането им, историята им; чудейки се кой може да ги е притежавал, как са живели, какво чувстват.
Лорън Уилиг
Ранното очарование с висша математика на университетско ниво прерасна в спекулативно мислене, което може да даде основа за справяне с икономически въпроси.
Лорънс Клайн
Властта губи своето очарование, ако с нея не се злоупотребява.
Пол Валери
Очарованието е много по-ценно, от красотата. Вие можете да се противопоставяте на красотата, но не можете да се противопоставяте на очарованието.
Одре Тоту
Очарованието често се презира, но никога не мога да разбера защо. Няма го никой, който не е способен да харесва другите, поне в момента на срещата и говоренето. Чарът винаги е истински; може да е повърхностно, но не е невярно.
П. Д. Джеймс
Рядко използвам митологията заради себе си, защото като театрална личност митологичните фигури всъщност са човечество до девета степен, а митологията на Йоруба в частност има очарование да бъде една от най-хуманизираните митологии в света.
Уоле Шоинка
Реалността се крие в най-голямото очарование, което някога сте изпитвали.
Хуго фон Хофманстал
За жената образованието е разкош, очарованието е необходимост.
Делфин дьо Жирарден
Но аз съм носталгичен с очарование за бъдещето.
Майкъл Палин
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща