Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ритуал"
Защото не трябва да строим храмове според едни и същи правила за всички богове еднакво, тъй като изпълнението на свещените ритуали варира в зависимост от различните богове.
Витрувий
От всички лекари, които познавам, психоаналитиците, сбор от свещеници с библия, ритуали и вяра, представляват най-зловещия, най-нелепия и най-неблагоприятен от вида.
Антонио Лобо Антунеш
Търговско общество, чиито членове по същество са аскетични и безразлични към социалния ритуал, трябва да бъде снабдено с чертежи и спецификации за предизвикване на правилния тон за всеки случай.
Маршал Маклуън
Споделеното хранене издига храненето от механичен процес за зареждане на тялото до ритуал на семейството и общността, от обикновената биология на животните до акт на култура.
Майкъл Полан
Единственият ми ритуал е просто да седна и да пиша, да пиша всеки ден.
Огастин Бъроуз
Няма специални ритуали за писане. А бюрото ми обикновено е претрупано.
Стивън Грийнблат
Освобождението е постоянно променящ се хоризонт, пълна идеология, която никога не може да изпълни обещанията си. Той притежава терапевтичното качество да предоставя емоционално заредени ритуали за солидарност в омразата - това е амфетаминът на вярващите.
Ариана Хъфингтън
Бракът не е ритуал или край. Това е дълъг, сложен, интимен танц заедно и нищо не е по-важно от собственото ви чувство за баланс и избора на партньор.
Ейми Блум
Ясно е, че ритуалите и жертвоприношенията могат да сплотят хората и може да се окаже, че група, която прави такива неща, има предимство пред тази, която не го прави. Но не е ясно защо трябва да се намесва религия. Защо се въвеждат богове, души, задгробен живот, чудеса, божествено сътворение на вселената и т.н.?
Пол Блум
Когато отивам да работя с хора, никога не казвам: "Кучето ви е променено до края на живота си". Това е като диета. Трябва да поддържате дисциплина и ритуал в живота си, за да поддържате определена фигура.
Сизар Милан
Патологичен бизнес, писането, не мислите ли? Вижте само какво всъщност прави един писател: цялото това неестествено напрегнато клякане и прегърбване, всички тези ритуали: патологично!
Ханс Магнус Енцесбергер
В православието те търсят онова отслабено в католицизма робство, но в което винаги е живял униатството - робство на ритуала, робство на легализъм...
Александър Шмеман
Римокатолическата църква и нейните ритуали бяха толкова много част от живота, че макар родителите ми често да поставяха под съмнение малък въпрос на догма и никой от нас не изглеждаше по-религиозен от всеки друг, никой никога не поставяше под съмнение ритуалите или основните принципи на вярата.
Колм Тойбин
Тъй като религията няма вътрешна същност, същността на вярата е в собственият декор, в послушанието на ритуала като такъв.
Славой Жижек
Като част от ритуала да стана мъж, чичо ми по майчина линия, съдия и неговите четирима синове, всеки по-възрастен от мен, ме взеха на лов на елени.
Хишам Матар
Когато изчезне Британската империя, историците ще открият, че тя е направила два безценни приноса в цивилизацията - чаеният ритуал и детективският роман.
Айн Ранд
Символите са нещата, които гледаме, защото те могат да бъдат врата към друг свят. Ние много вървим по разум, усещайки пътя, докато вървим, но моята максима по този повод беше: ако се съмнявате, изхвърлете го. Някои от книгите споменават лей линии. Имаше и друг, наречен сатанински ритуали на върховните жреци. Тези врати трябваше да бъдат затворени.
Марк Чадборн
Ритуалите изграждат брандове.
Мартин Линдстрьом
Надеждата и Бог бяха приятели. Тяхната не беше официална връзка, наситена с ритуали и традиции. Това беше по-скоро близко, но случайно приятелство.
Огастин Бъроуз
Поучително е да се отбележи тук как ежедневните ритуали и работните рутини на плодови автори и артисти - хора, които наистина постигат много - много рядко включват техники за "мотивиране" или "чувство вдъхновение". Точно обратното: те са склонни да наблягат на механиката на работния процес, като се фокусират не върху генерирането на правилното настроение, а върху извършването на определени физически действия, независимо от настроението.
Оливър Бъркман
Ако това, което трябва да бъде направено, ще бъде направено, тогава не мога да се прецаквам с лукса да пиша ритуали или да чакам девствените условия за писане магически да се материализират.
Пол Трембли
Това е основно Я-Я правило: трябва да срещнете очите на всеки човек, докато дрънкате чаши в тост. Иначе ритуалът няма смисъл, това си е чисто шоу. И това е нещо, което Я-Я не са.
Ребека Уелс
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща