Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Преговор" - страница 2
Все още имаме време за преговори, все още имаме време за дипломация, защото все още има редица въпроси, които не са изяснени, които създават липса на увереност.
Мохамед ел Барадей
Има време да се води война, но има и време да се водят преговори.
Паоло Бачигалупи
Аз съм адвокат по сделки, което включва много преговори. Ако не друго, това ми даде добро око за човешката мотивация и чести казуси в странни психологически странности. Мисля, че това ми послужи доста добре като писател.
Пол С. Кемп
През 1907 Великобритания и Русия подписаха договор, разделящ Иран помежду им; никой иранец не е участвал в преговорите и дори не е знаел, че те се провеждат.
Стивън Кинзър
Сара не можеше да си спомни всичко да е било преговори, когато беше по-млада.
Т. М. Логан
Основното правило на преговорите е да знаете какво искате, с какво трябва да си тръгнете, за да бъдете цялостни.
Фил Найт
Аз никога не предпочитам забавните работи и обратно - при мен всичко се получава естествено. Нужно е много тънко да чувстваш, какво е най-важно в даденият момент - да проведеш преговори или просто да изпиеш чаша шампанско.
Флавио Бриаторе
Първоначалното значение на думата такт се отнася до усещането за докосване (като "тактилно") и означава умение за справяне с хора или чувствителни ситуации. Тактът се определя като: "интуитивно възприятие, особено бързо и фино възприемане на това, което е подходящо, правилно и правилно". Намеква за способността на човек да води деликатни преговори и лични въпроси по начин, който признава взаимните права, и въпреки това води до хармонично решение.
Осуалд Сандърс
Воденето на война е много по-популярна от преговорите, защото там трябва да правите компромиси.
Хуан Мануел Сантос
Предполагам си, че при бъдещите преговори за изменението на климата - вместо да вляза в тази стая и да кажа: "Аз защитавам китайските интереси" или "Аз защитавам австралийските интереси" - във всеки от тях също ще има идентичност преговарящите мислят: "Аз също защитавам човешките интереси."
Дейвид Крисчън
Утре е 100 процента въз основа на преговорите, които правите днес.
Джеймс Алтъчър
То [събитие от 11 септември] беше насочено към символи: Световният търговски център, сърцето на американския капитализъм, и Пентагона, централата на американското военно истеблишмент. Но това не беше предназначено да се спори. Това не беше част от никакви преговори. С него не беше предвидено съобщение. То говори само за себе си, което е необичайно.
Едуард Саид
Да, преговорите са свързани с пари и крайни резултати, но много пъти са много по-емоционални и сложни от това. Осъзнаването, че икономическият резултат може да не е главният приоритет на другата страна, ви дава повече чипове, с които да играете, и ще ви позволи да постигнете по-добри резултати, отколкото може да сте очаквали.
Иванка Тръмп
Практикувайте преговори и усъвършенствайте стила и уменията си с транзакции с ниски последици. Обадете се на телефонната компания и заплашете да смените доставчика, ако те не ви дадат по-добра сделка за вашата услуга в бъдеще. Отидете в бутик и поискайте отстъпка.
Иванка Тръмп
Не бързайте да представяте своята картина на света на партньора си за преговори. Първо трябва да се запознаете с картината на света на вашия опонент. И изведнъж абсолютно съвпада с твоя... Тогава няма да се налага да продължаваш никаква борба.
Игор Зорин
Основната задача на преговарящия е да разпознае какви преговори води опонентът. И вече като имате адекватна представа за случващото се, изберете една или друга стратегия за преговори.
Игор Ризов
Не реагирайте на емоционално послание, а правете само бизнеса, за който сте в преговорите. Не се оправдавайте, не повтаряйте негативни съобщения. Само положителен образ.
Игор Ризов
Ако подхождате към преговори, мислейки, че другият мисли като вас, грешите. Това не е съпричастност, това е проекция.
Крис Вос
Трябва да се обърнем към онази голяма част от дясното пространство и центъра, която в последните години е резервирана, да я активираме отново. След като бъда номиниран ще започна преговори за подкрепа от всички партии от дясното и центъра, които желаят промяна. Г-н Борисов многократно е заявявал желанието си за такава промяна.
Неделчо Беронов
Войната е форма на водене на преговори.
Честър Карас
Не се плашете от общественото положение. Ние така сме привикнали да показваме уважение към ранга и класовите различия, че носим това свое становище и на масата за преговори. Добре е да помните, че някои експерти са повърхностни; някои хора с титлата доктори на философските науки са спрели да опресняват знанията си преди години; че учените хора, въпреки високите си постове, нямат куража да преследват своите убеждения или изобщо нямат такива.
Честър Карас
Аз не съм човек, който ще отиде някъде, ще си залепи мустаци, ще си сложи лещи, ще се свре в някой ъгъл и ще започне преговори за оръжие. Защото никой не ме познава, нали?
Иван Славков
Предишна
1
2
(Текуща)
3
Следваща