Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дишане"
Във всички култури задачата на религията е да затвори полето на непредвиденото... и да създаде убежища на абсолютното, където е възможно да бъдете водени от действие към слушане, от необходимост да бъдете, от планиране към надежда, от съдене към прощаване от крайното към безкрайното. Общество, в което такива открити пространства на вечността не съществуват или са само недостатъчно развити, умира от само себе си поради липса на въздух за дишане.
Ойген Древерман
Дишането е мостът, който свързва живота със съзнанието, който обединява вашето тяло с вашите мисли. Всеки път, когато умът ви се разпръсне, използвайте дъха си като средство да овладеете ума си отново.
Тик Нят Хан
Непрекъснатото дишане на света е това, което чуваме и наричаме тишина.
Кларис Лиспектор
Чувствата идват и си отиват като облаци във ветровито небе. Съзнателното дишане е моята котва.
Тик Нят Хан
Трябва да се научите как да помагате на ранено дете, докато все още практикувате внимателно дишане. Не трябва да си позволявате да се изгубите в действието. Действието трябва да бъде същевременно медитация.
Тик Нят Хан
Не е възможно да контролирате външната страна на себе си, докато не усвоите дишането си. Не е възможно да промените нищо, докато не разберете веществото, което искате да промените.
Джанет Уинтерсън
Правя малко медитация в стил йога. Отпускането и дишането дори само една минута на ден прави голяма промяна.
Долф Лундгрен
Побеждаването е най-важното нещо в моя живот след дишането. Първо дишането, а след това - побеждаването.
Джордж Стайнбренър
Все още плача като се събудя. Не съм сигурен защо. Не чувствам нищо. Все пак нищо не мога да назова. Това е като дишането - нещо, което се случва, над което нямам контрол.
Мери Пиърсън
Няма нито една по-мощна или по-проста ежедневна практика за подобряване на вашето здраве и благополучие от работата с дишане.
Андрю Уейл
Ако се научите да излизате отвъд бърборенето на ума си и можете да стигнете до по-дълбоките аспекти на вашето съзнание, тогава тялото, дишането и умът няма да ви пречат.
Свами Рама
Открих чрез по-дълбоко дишане, навлизане в студа, мислене за това, справяне с него; получаването на убеждението, че способността ми да дишам по-дълбоко е свързване с тялото ми.
Уим Хоф
Молитвата е толкова естествен израз на вярата, колкото дишането за живота.
Джонатан Едуардс
В крайна сметка всичко се свежда до изкуството на дишането.
Марта Греъм
Ако постоянно сдържате емоциите си, за да изглеждате по-добри и по-красиви, тялото ви става напрегнато, дишането - неправилно, а душата - пуста...
Джейн Фонда
Първо трябва да се определи дали болестта е ин или ян, след това цветовете на лицето ще посочат местоположението на заболяването и накрая гласът и дишането ще потвърдят естеството на страданието.
Маошин Ни
Задушаващата миризма на свинска мас, излъчвана от холера, нахлу в стомаха на Гили Гили и помрачи очите й. Затруднявайки се с дишането, Салих пропълзя в магазина и свали лака, който беше скрил някъде зад шкафа за кърпи, и се опита да дойде на себе си, като го подуши много пъти.
Метин Качан
Защото в момента имам нужда от теб повече, отколкото от дишането ми.
Анджи Стантън
Йога контролът на дишането се практикува, за да повлияе на нашето мислене. Белите дробове съответстват на предния ни мозък и могат да повлияят на съзнанието ни.
Мичио Куши
Нашето дишане отразява всяко емоционално или физическо усилие и всяко смущение.
Моше Фелденкрайс
Колкото повече се концентрира върху дишането, толкова повече външните стимули избледняват на заден план.
Ойген Херигел
По принцип, в реакцията "борба или бягство" целта е да се избяга от източника на заплаха. Всички наши мускули се подготвят за това бягство, като повишават нивото на напрежение, пулсът и дишането ни се увеличават, а цялата ни основна метаболитна система е наводнена с адреналин.
Питър Левин
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща