Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Апетит"
Обществото е съставено от две големи класи: едната има повече ядене, отколкото апетит; другата - повече апетит, отколкото ядене.
Никола дьо Шамфор
Човек може да бъде здрав и без да убива животни за храна. Затова, ако яде месо, той взема участие в отнемане на живот, за да задоволи своя апетит.
Лев Толстой
Укротете своят апетит, скъпи мои, и вие ще победите човешката природа.
Чарлз Дикенс
Победи себе си, докато не си направил това, ти си само роб; защото е почти толкова добре да бъдеш подчинен на чуждия апетит, колкото и на собствения си.
Ричард Франсис Бъртън
Истинските убеждаващи са нашите апетити, страховете ни и най-вече нашата суета. Умелият пропагандист ръководи и обучава тези вътрешни убеждаващи.
Ерик Хофер
Както движението възбужда апетита, така трудът възбужда жаждата за удоволствия.
Филип Честърфийлд
Опитвам се да нахраня глада си, а не моя апетит.
Джинджър Роджърс
Дори и през вековете, които ни се струват най-чудовищни и глупави, безсмъртният апетит за красота винаги е намирал удовлетворение.
Шарл Бодлер
Единственото правило за удоволствие: подсилвайте апетита, дръжте хората гладни.
Балтазар Грасиан
Вероятно всеки си мисли, че съм нимфоманка, че имам ненаситен сексуален апетит, но в действителност по-скоро бих прочела книга.
Мадона
При мен започна депресия. Не стане нищо сериозно: нито крокодилски сълзи, нито транквиланти, нито отсъствие на апетит, нито желание да се затвориш в себе си и да не виждаш никого. Просто се уморих от всичко.
Анна Гавалда
Както някой каза, апетитът идва по време на бедите.
Виктор Черномирдин
Злото, колкото и силно да изглежда, може да бъде победено от собствения му апетит.
Клайв Баркър
Апетитът на детето за нови играчки апелира към желанието за собственост и присвояване: привлекателността на играчките се крие не в тяхното използване, а в техния статут на притежание.
Кристофър Лаш
В Холивуд има голяма откритост, почти ненаситен апетит за нови хора. В Англия има голямо подозрение за новото. В културно отношение това може да е нещо добро, но когато се опитвате да пробиете във филмовата индустрия, определено е нещо лошо.
Кристофър Нолан
Музиката е акустично съчетание, предизвикващо у нас апетит към живота, както познатите аптечни съчетания предизвикат апетит към храната.
Василий Ключевски
Апетитът идва с яденето.
Франсоа Рабле
Душата ти често е бойно поле, според твоя разум и твоя преценка водят война срещу твоята страст и твоя апетит.
Джубран Халил Джубран
Британската преса изпитва ненаситен апетит да прави публични неща, които трябва да бъдат частни. Това е прищявка, която никога не съм разбирал.
Нийл Фъргюсън
Виното освежава стомаха, изостря апетита, притъпява грижите и тъгата и води до заспиване.
Плиний Стари
Що се отнася до градината на мента, самата миризма на нея възстановява и освежава духа ни, тъй като вкусът ни предизвиква апетита за месо.
Плиний Стари
Той ми каза веднъж, че през повечето време хората използват думата любов като просто още един начин да покажат, че са гладни. Начинът, по който каза, беше нещо като: Прославете апетита им.
Колъм Маккан
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща