Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дневник"
Живописта е просто начин за водене на дневник.
Пабло Пикасо
Не правя никакви дългосрочни планове. Аз въобще никога не планирам. Например, аз не знам, какво ще правя утре, нямам дневник, нямам разписание. Живея в днешният ден, не миналия и не бъдещия.
Хийт Леджър
Никъде не излизам без дневника. Във влака винаги трябва да има нещо вълнуващо за четене.
Оскар Уайлд
Моето тяло е моят дневник. А моите татуировки - личната ми история.
Джони Деп
Да имам някакъв отчет за моите мисли, нрави, познанства и действия, когато настъпи часът, в който времето е по-пъргаво от паметта, е причината, която ме кара да си водя дневник: дневник, в който трябва да изповядвам всяка своя мисъл, трябва отвори цялото ми сърце!
Фани Бърни
Водете си дневник, в който си записвате всички неща, които трябва да се направят.
Ричард Брансън
Изхвърлих много от старите си дневници - никога не се знае кой може да се докопа до тях. Но запазих няколко бележки за добрите стари времена.
Щефи Граф
Много хора не обичат да харчат пари за дневник, защото се страхуват да го развалят, което е разбираемо. Купувам красиво изработени дневници с кожена подвързия, защото изгубих страха си от празната страница.
Кери Смит
Когато водех дневник, осъзнах, че всичко това са стенания и депресия и мисля, че това е доста често срещано явление.
Клеър Томалин
Войната дава на мъжете ясно и просто нещо да за правене... Жените пишат дневници с надеждата, че думите им ще доведат до съдбата. Това е романтичен манифест.
Джеймс Елрой
Ако искаш да си водиш дневник, трябва да живееш.
Генадий Малкин
В дневника си човек разговаря със самия себе си.
Елиас Канети
Водете си дневник на ентусиазма и на ефектите от неговото въздействие.
Наполеон Хил
Това, което се случва с нас, не е толкова важно, колкото значението, което му придаваме. Воденето на дневници помага да се реши това.
Майкъл Хаят
Но никога не само списанията са направили разликата, не мисля. Това е и начинът, по който учениците са един с друг... начина, по който говорят за книги, автори и себе си. Не само техните проблеми, но и техните страсти. Начинът, по който формират малко общество и обсъждат всичко, което има значение за тях. Книгите запалват огъня - независимо дали става дума за вече написана книга или празен дневник, който трябва да бъде попълнен.
Мег Уолицър
При Ленин, едва по-малко, отколкото при Сталин, историците таяха критични мнения на свой риск. Писането, да не говорим за публикуването на политически дневници, беше практически невъзможно.
Норман Дейвис
Станете документалист на това, което правите. Започнете работен дневник: Запишете мислите си в тетрадка или ги говорете на аудиорекордер. Запазете лексикон. Направете много снимки на работата си на различни етапи от процеса. Снимайте видео как работите. Тук не става въпрос за правене на изкуство, а за просто да следите какво се случва около вас. Възползвайте се от всички евтини и лесни инструменти, с които разполагате – в наши дни повечето от нас носят напълно функционално мултимедийно студио в нашите смартфони.
Остин Клиън
...обонянието е по-добро от дневника, което ви позволява да уловите неуловимия графити на времето.
Пат Конрой
Водете дневник за благодарност. Записвайте поне три неща на ден, за които сте или благодарни, накарали да се усмихнете или истински ви вдъхновили.
Робърт Холдън
Това, което беше толкова необикновено за мен в това да прегледам тази кутия с писма и дневници на майка ми, беше да срещна майка си не като моя майка, а като истински човек. И това, което разбива сърцето ми, е, че нямах представа колко самосъзнателна е тя и колко ме защитава.
Рут Райшил
Ако водеше дневник на мъките си, щеше да има само една дума: аз.
Сам Савидж
Само за да е сигурен, той преброи думите. - Открих, че 250-те думи идват толкова редовно, колкото часовникът ми вървеше, - съобщи той. С тази скорост той можеше да произведе 2500 думи до закуска. Не очакваше да го прави всеки ден - понякога имаше служебни задължения или лов на лисици - но всяка седмица се уверяваше, че постига цел. За всеки от своите романи той съставяше работен график, като обикновено планираше 10 000 думи на седмица, и след това водеше дневник.
Рой Баумайстър, Джон Тиърни
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща