Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Агресия" - страница 2
От училище знаем, че целта на всяко живо същество е световна агресия. Всички се опитват да избутат съседите и да заемат мястото им.
Сергей Жемайтис
Майката природа е безмилостна към слабите, но не е произволно жестока или негативна. Майката природа спестява агресията за екстремни ситуации и вместо това използва последователно лидерство - за да помогне нещата да вървят гладко. Майката природа не управлява със страх и гняв, а със спокойна сила и увереност.
Сизар Милан
Агресията не е проблем, тя е резултат от проблем.
Сизар Милан
Занимавам се с неразбрани аспекти на животинското поведение като тревожност и агресия. Уча хората как да уважават различните видове и да оставят кучето да си остане куче.
Сизар Милан
Отглежданите пилета имат проблеми с агресията, така че фермерите трябва да имат това предвид.
Темпъл Грандин
Един от най-разпространените проявления на агресията е ревност и завист.
Уте Ерхард
Когато излизах на бой, в мен няма нито злост, нито агресия. Аз излизах на спортните състезания и защитавах честа на страната ми.
Фьодор Емеляненко
Основната функция на държавата е да поддържа мира, справедливостта, закона и реда и да защитава отделния гражданин срещу агресия, насилие, кражба и измами.
Хенри Хазлит
Практиката на медитация е начин за продължаване на объркването, хаоса, агресията и страстта - но работейки с тях, виждайки ги от просветлена гледна точка.
Чогям Трунгпа
Писъците, виковете и агресията са създадени, за да ви накарат да го направите, без да мислите. Това беше различно - мълчаливо, направено в сянка и бях усетил тежестта на тялото му върху мен в тъмнината. Това беше той или аз. Така е в кървавата война. Непрекъснато се оправдавате.
Денис Ейви
Само глупаците се отнасят към конкурентите си с агресия.
Джак Ма
Храната е толкова фундаментална, повече от сексуалността, агресията или ученето, че е поразително да осъзнаем пренебрегването на храната и храненето в дълбочина на психологията.
Джеймс Хилман
Аз съм за унищожаването, агресията, мразенето на нещата. Вече не понасям нещата. Смятаме, че сривът идва, защото животът ни е в лошо състояние. Но може би идеите причиняват разстройството. Нещо се опитва да пробие и причинява разстройството.
Джеймс Хилман
Когато се борим да променим себе си, ние всъщност само продължаваме моделите на самооценка и агресия. Ние поддържаме войната срещу себе си жива.
Джак Корнфийлд
Честно казано, руската агресия в Украйна и нейната незаконна окупация на Крим ни напомнят, че все още имаме още много работа, за да гарантираме стратегическата визия за цяла Европа, свободна и в мир.
Джо Байдън
Новият атеизъм е като стария атеизъм, само че е много по-агресивен. Новият атеизъм иска да унищожи религията. Това е съвсем различно нещо. Аргументите не са нови, но агресията е нова.
Джон Ленокс
Агресията срещу жени е реална и понякога изживявам това лично. Някои мъже се опитват да наложат волята си върху жена, която върви по улицата и живее живота си. Всичко е за от нежелано внимание, разбира се има и рима.
Елизабет Банкс
Предполагам, че американският народ и народите от всички страни, заплашени от агресията на САШ, трябва да се обединят на борба срещу настъплението на американските реакционери и техните лакеи в различните страни. Едва след като се удържи победа в тази борба, може да се избегне третата световна война - а в противен случай тя е неизбежна.
Мао Дзедунг
Опитвайки се да "отмени" Русия, Западът свали всички маски на благоприличие, започна да се държи грубо, демонстрира истинската си същност. Направо се налагат преки аналогии с антисемитските погроми, организирани от нацистите в Германия през 30-те години на миналия век, а след това и техните поддръжници от много европейски страни, които се присъединиха към агресията на Хитлер срещу страната ни по време на Великата отечествена война.
Владимир Путин
Избирайте битките си. След като изберете битката, я спечелете. Но първо я изберете. Агресивният дух на лидерството е важен, но безцелната агресия е повече от безполезна.
Алън Акселрод
Диктатурата има и втора функция, а именно: защита на държавата от продривна дейност и възможна агресия от страна на външни врагове.
Мао Дзедунг
Имах възможността да видя израелската пустиня на път за Мъртво море, представих си само за малко да живея там – няма начин да не стана агресивен или пък спящ летен сън философ. Не знам – това ме плаши, че в света почват да стават все по-неконтролируеми агресиите навсякъде.
Теди Москов
Предишна
1
2
(Текуща)
3
Следваща