Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Агресия"
Но коя е основната функция на държавата, агресията или отбраната, изглежда, че малцина знаят или ги интересуват.
Бенджамин Тъкър
Само промяната на международната сцена, кризата в залива и силната, твърда позиция на САЩ срещу агресията между две арабски държави създадоха реалности, довели до Мадридската мирна конференция.
Ицхак Рабин
Аз определям анархисткото общество като такова, при което няма законова възможност за принудителна агресия срещу личността или собствеността на никое лице.
Мъри Ротбард
Агресията и принудителното преразпределение на богатството няма нищо общо с учението на големите световни религии.
Рон Пол
Агресията е просто друго име за правителството.
Бенджамин Тъкър
На първо място, когато има политика на умишлена агресия, вдъхновена от желанието да се овладее територията или търговията с друга държава, правилна или грешна, винаги се търси предлог.
Илайхю Рут
Глупост, алчност, неправилна агресия - или обобщете това и го наречете човек.
Лестър дел Рей
Човек трябва да разрешава всички конфликти без отмъщение, агресия и възмездие, защото коренът на всичко е любовта.
Мартин Лутър Кинг
Ако хората получаваха целия секс, който можеха да издържат, те щяха да се чувстват щастливи и доволи, само да си седят и да се усмихват. Искам да кажа, че никога няма да почувстате агресия, ако сте получли каквото ви трябва, нали? Много секс за всички – това е решението на световните проблеми.
Тед Търнър
Симптомите като тревожност, депресия, агресия, употребата на алкохол или наркотици са отговори на физическа и емоционална болка, която се корени в травматични преживявания от детството и по-късно в живота.
Джед Даймънд
Ако нямаше такава музика като хардрока, то нашето поколение би било още по-жестоко, отколкото е. Рокът е прекрасна възможност да излееш от себе си агресията.
Джон Лорд
Нашата способност да отмъщаваме трябва да бъде и е огромна, за да възпира всички форми на агресия.
Джон Фостър Дълес
Хората мислят, че аз през целият ден съм безумен, но това съвсем не е така, защото по-голяма част от времето си съм щастлив. Изливам цялата си агресия в студиото и после съм ангелски спокоен...
Еминем
Войната за агресия, войната, която не означава отбрана на страната, е колективно престъпление.
Карлос Сааведра Ламас
Агресорът трябва да знае: възмездието е неизбежно, той така или иначе ще бъде унищожен. И ние като жертва на агресия, ние като мъченици ще отидем в рая, а те просто ще умрат. Защото дори няма да имат време да се покаят (смях в залата).
Владимир Путин
Гневът, очевидно, винаги предшества чувството на разочарование, утешението идва във вследствие на чувството на отхвърленост, ожесточената агресия е немислима без предшестващо чувство на фрустрация. Който неудържимо се хвали, у него не всичко е наред с увереността в себе си.
Макс Люшер
Първият и основен инстинкт на хората не е нито сексът, нито агресията. Това е да търсите контакт и утешаваща връзка.
Сюзън Джонсън
Агресията не е проблем - тя е последица от проблема. Също както затлъстяването. И то не е проблем, а последица от някакъв проблем.
Сизар Милан
Има една ориенталска поговорка, която ми харесва: Ако агресията срещне празно пространство, тя има тенденция да се победи.
Матю Райли
Най-фундаменталната агресия към самите нас, най-основната вреда, която можем да си причиним, е да останем невежи, като нямаме смелостта и уважението да гледаме на себе си честно и нежно.
Пема Чодрьон
Когато се отворите към непрекъснато променящата се, непостоянна, динамична природа на вашето собствено същество и на реалността, вие увеличавате способността си да обичате и да се грижите за другите хора и способността си да не се страхувате. Можете да държите очите си отворени, сърцето си и ума си отворен. И забелязвате, когато сте увлечени от предразсъдъци, пристрастия и агресия. Развивате ентусиазъм да не поливате повече тези отрицателни семена от сега до деня, в който умрете. И започвате да мислите за живота си като предлагащ безкрайни възможности да започнете да правите нещата по различен начин.
Пема Чодрьон
Когато хората са травмирани, те остават в парализа - реакция на обездвижване или внезапни експлозии на ярост. Поради това им липсва здравословната агресия, която им е необходима, за да водят живота си ефективно.
Питър Левин
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща