Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пророк"
Всички въоръжени пророци са били победители, а всички невъоръжени пророци са били унищожени.
Николо Макиавели
Историкът е пророк, обърнат към миналото.
Фридрих фон Шлегел
Във всеки човек спи пророк и когато се събуди, има малко повече зло на света.
Емил Чоран
По ирония на съдбата първото нещо, което ме привлече за исляма, беше неговият плурализъм. Фактът, че Коранът възхвалява всички велики пророци от миналото.
Карън Армстронг
Аз не съм пророк и не съм конте от каменната ера... Аз съм простосмъртен със заложби на супермен. И аз все още съм жив.
Дейвид Бауи
С кого би искал да се срещнеш? С пророка Мохамед.
Мохамед Али
Науката е най-лошия от пророците. Толкова много ми беше обещано и толкова малко беше направено.
Нийл Армстронг
Гениите и пророците обикновено не се отличават с професионално обучение и тяхната оригиналност, ако има такава, често се дължи именно на факта, че не го правят.
Йозеф Алоиз Шумпетер
Всеки мюсюлмански лидер трябва недвусмислено да провъзгласи, че терорът, извършен в името на исляма, нарушава основните принципи на пророка Мохамед и те трябва да го правят многократно. Точка.
Майк Помпео
Библейският пророк не предрича бъдещето, а свидетелства за присъствието на Бог в историята.
Николас Гомес-Давила
Най-големият терорист е Богът на Корана. Знам, че това е много опасно и това ще обиди много хора. Колкото повече следвате стъпките на пророка на исляма и бога на исляма, толкова повече се доближавате до това, че сте терорист.
Мосаб Хасан Юсуф
Няма пророк, който да проповядва свръхличностния Бог по-ясно от математиката.
Пол Карус
В крайна сметка всеки хипохондрик е свой собствен пророк.
Робърт Лоуъл
Публиката е лош пророк.
Томас Де Куинси
Ислямът стои в дълга поредица от семитски, пророчески религиозни традиции, които споделят безкомпромисен монотеизъм и вяра в Божието откровение, Неговите пророци, етична отговорност и отчетност и Деня на Страшния съд. Наистина, мюсюлманите, както християните и евреите, са Децата на Авраам, тъй като всички водят своите общности до него. Историческата религиозна и политическа връзка на исляма с християнския свят и юдаизма остава силна през цялата история. Това взаимодействие е източник на взаимна изгода.
Джон Еспозито
В Израел ролята на писателя е продиктувана от езика, на който пишете. Писателите смятат себе си за културни пророци.
Етгар Керет
В монотеизма има опасност и се нарича идолопоклонство. И знаем, че израилските пророци са били много, много загрижени за идолопоклонството, почитането на човешки израз на божественото.
Карън Армстронг
Европейците са създали мита за масовите убийства на евреи и са поставили този мит над Бога, над религията и пророците. Ако някой в техните страни постави Бога под въпрос, нищо не му казват, затова пък критикува ли някой мита за масовата разправа над евреи, ционистките високоговорители и правителства почват да вопият.
Махмуд Ахмадинежад
Стоя тук пред вас не като пророк, а като скромен слуга на вас, на народа.
Нелсън Мандела
Пророкът може да бъде и в своята страна, но непременно с чуждестранен паспорт.
Доминик Ополски
Поети и просяци, музиканти и пророци, воини и негодници, всички създания на тази необуздана реалност, трябваше да поискаме само малко от въображението си, защото нашият решаващ проблем беше липсата на конвенционални средства, за да направим живота си правдоподобен. Това, приятели мои, е основата на нашата самота.
Едуардо Галеано
Ако държавна политическа организация е основана отчасти на държавна религия с догма, основана на един или няколко "официални" пророци, тогава шаманизмът, където всеки шаман е своя собствен пророк, е опасен за държавата. [...] Шаманизмът, както казах, не е религия. Духовното преживяване обикновено се превръща в религия, след като политиката влезе в него.
Майкъл Харнър
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща