Цитати на тема "Изпит" - страница 2
При спомена за него краката му се подкосяват; приятелите от детството са незаменими, и затова си налага да изпие бирата. Често приятелите от детството оставят усещане за безоблачно бебе, светлина и невинност. Бриньолв въздъхва, заради спомените и изпитата бира. Подпира се на ограда пред една малка дървена къща със заслон, който може да е какво ли не – склад, гараж, работилница; той познава хората, които живеят в нея, рибар на един от корабите и жена му; те имат пет деца и непрекъснато се карат и ругаят, никой не разбира какво ги задържа заедно; сигурно никога няма да проумеем какво вещество споява две различни същества за цял живот така силно, че дори омразата не може да ги раздели.
Йон Калман Стефансон
Обичам Христос, защото, когато се страхувам, си спомням, че Той изпита страх в Гетсиманската градина. Обичам Христос, защото, когато плача, си спомням, че Той плака пред гроба на Своя приятел. Обичам Христос, защото, когато бивам предаден, си спомням, че ученик Го предаде със " сладко" целовaние . Обичам Христос, защото, когато изпитвам болка, си спомням за Неговия кръст. Обичам Христос, защото, когато се отчайвам и в мен се изпълвам с въпроси "защо", си спомням Неговите думи:"Боже Мой, Боже Мой, защо Си Ме оставил?". Обичам Христос, защото всеки път, когато умирам, чувствам, че Той ме възкресява.
Хaрaлaмпус Пaпaдопулос