Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Изпит"
Всеки от нас разбира в другите тези чувства, които е способен да изпита сам.
Андре Жид
Дълго време мислех защо хората с възрастта започват повече да четат Библията. И изведнъж ми просветна – те се подготвят за финалния изпит!
Джордж Карлин
Не успях по някои предмети в изпита, но приятелят ми мина във всички. Сега той е инженер в Microsoft и аз съм собственик на Microsoft.
Бил Гейтс
Веднъж той ми каза, че няма по-добра вяра от наранената вяра и понякога се чудя дали това е правил през цялото време – опитвал се да нарани вярата си, за да я изпита – а аз бях просто още един камък в пътя на неговия Бог.
Колъм Маккан
Считам, че да отидеш на изпит, подготвяйки се за него, е все едно, че играеш с маркирани карти.
Николай Гумильов
Изобилието от изпито вино води винаги към приказливост.
Менандър
Целостта на всеки отделен човек е във финалният изпит. На личната цялост виси съдбата на човечеството.
Бъкминстър Фулър
Човек може да бъде влюбен в няколко човека едновременно, да изпита мъката с всеки и да не предаде никой от тях.
Габриел Гарсия Маркес
Един от големите недостатъци на нашата образователна система е, че сме склонни да се фокусираме върху тези, които успяват на изпити, а има много от тях. Но това, което също трябва да разгледаме, и то много по-спешно, са тези, които се провалят.
Майкъл Морпурго
Обосновката в естествените науки, която получих в хода на медицинските си изследвания, включително предварителни изпити по ботаника, зоология, физика и химия, трябваше да стане решаваща за определяне на тенденцията в моята литературна работа.
Йоханес Йенсен
Не знам какво да мисля: това че моята жена за 65-ти път прави изпит по кормуване, дали има любовна връзка с инструктор.
Робърт Орбън
Той знаеше, че част от живота му е завършена и че какъвто и път да избере, ще изпита болката от несбъднатите мечти.
Мелина Маркета
Но любовта може да се наложи да бъде изключена от изпита. Повечето от нас никога няма да се научат.
Робърт Фулам
От оценяването на изпита до здравното образование през професионалното обучение до демократичното участие, пътищата към себереализация и успех в света често са плашещи и неясни: пътуванията само привилегированите се чувстват уверени, тръгвайки по тях.
Том Чатфийлд
Традиционното образование е основано на факти, числа и изпити, а не на истинско разбиране на материала и получаване на навици за използването им в реалния живот.
Уил Смит
Според мен е порочна идеята на Олимпиадите Измерване на националният престиж със златни медали е като да се измерва мъжката потенция с количеството изпита виагра.
Ай Уейуей
Когато романът има 200 000 думи, тогава е възможно читателят да изпита 200 000 удоволствия и да се върне към първата страница на книгата и да ги изживее отново, може би по-интензивно.
Джейн Смайли
В миналото много филми, базирани на видеоигри, смятаха, че публиката иска да изпита какво е да играеш играта и това абсолютно не е така.
Дънкан Джоунс
Обзалагам се, че няма човешко същество на земята, което да не вярва в късмета, колкото и рационален да се преструва, че е в обществения живот. В действителност по-голямата част от човешкия живот е късметът - и, разбира се, неговата по-тъмна, по-разпространена противоположност. Човек трябва само да живее достатъчно дълго, за да изпита и двете.
Лорънс Озбърн
Изпитите се провеждат от хора, от професори, от педанти, а понякога и от злопаметни подлеци, които обичат да опозоряват тези, които се държат независимо.
Хайнрих Маркс
Казват, че за пълнотата на своя живот човек трябва да изпита бедност, любов и война.
О. Хенри
Светът е така подреден - правилният начин на пръв поглед изглежда погрешен. Да изпита нашата вяра.
Джон Ъпдайк
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща