Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Акцент" - страница 2
Самодоволството с нашите традиционни методи на мислене, основано на преценка, не е достатъчно. Нашите съществуващи навици на мислене са отлични, точно както задното колело на кола с мотор е отлично, но не достатъчно. Трябва да поставим далеч по-голям акцент върху творческото и дизайнерското мислене. Преценката и анализът не са достатъчни.
Едуард де Боно
Ако преподавателите биха намалили акцента си върху оценките, това може да послужи не за понижаване на стандартите, а за насърчаване на ориентацията към ученето.
Алфи Кон
Когато дойдох в Америка, исках да вляза във филмовия бизнес. И първото, което чух, беше: "Това е невъзможно." Казваха ми, че имам акцент и какво било това име Шварцен, Шницел или нещо подобно. Казваха ми, че е невъзможно името Шварценегер да стане име на звезда в киното. Обаче аз исках да направя точно това и в крайна сметка успях. Станах най-скъпоплатеният актьор и то само защото отказах да послушам песимистите.
Арнолд Шварценегер
Западното общество не улеснява увеличаването на нашия потенциал за дълголетие. Нашата култура, ръководена от младите хора, и пренебрегването ни към възрастните насърчават масовото отричане на реалностите на застаряването. Пазарът е пълен с продукти и устройства, които обещават да изглеждаме и да се чувстваме по-млади. Освен това конвенционалната западна медицина се фокусира върху лечение и заместваща терапия, предписване на скъпи лекарства, отстраняване на неуспешен орган и трансплантация на нов или попълване на изчерпан хормон. Много малък акцент е поставен върху предотвратяването на болести и поддържането на енергично здравословно състояние всеки ден.
Маошин Ни
Синхроничност... означава "смислено съвпадение" на външни и вътрешни събития, които сами по себе си не са причинно свързани. Акцентът е върху думата "смислено".
Мари-Луиз фон Франц
Като лайф-коуч обичам преобразяването, от нови дрехи до хирургия, педикюр до акценти. Но повторението ви кара да се чувствате по-добре само ако се подхожда с правилното отношение.
Марта Бек
Например развитието на езика има критичен период, който започва в ранна детска възраст и завършва между осем години и пубертета. След затварянето на този критичен период възможността на човек да научи втори език без акцент е ограничена. Всъщност вторите езици, научени след критичния период, не се обработват в същата част на мозъка, както е родният език.
Норман Дойджи
Старият акцент върху повърхностните различия, че отделните народи трябва да отстъпят място на образованието за гражданство в човешката общност.
Норман Казънс
Все още имам акцент. Но когато се върна в Прага, говоря езика, но не знам за какво говорят.
Петер Сис
Общество, което превръща свободата в своя основна цел, ще я загуби, защото е направило не отговорността, а свободата от отговорност своя цел. Когато свободата е основният акцент, насърчава се не отговорната реч, а безотговорната реч.
Раусас Дж. Ръшдуни
Това почти засилва самочувствието ви, когато ви крещи някой с английски акцент.
Андрю Смит
В рамките на Съединените щати сме поставили голям акцент върху политическите свободи. Защото опитът ни е, че тези свободи могат да доведат до други.
Робърт Кенеди
Имам голям късмет, защото това е комбинация от немски, еврейски, швейцарски, френски и този акцент помогна, защото щом хората го чуят, разбират, че съм аз.
Рут Уестхаймер
Децата не копнеят за равни дялове любов: Те трябва да бъдат обичани уникално, а не еднообразно. Акцентът е върху качеството, а не върху равенството.
Хаим Гинът
Тези от нас, които през по-голямата част от живота си са живели при комунизма, са гледали към Западния свят поради неговите ценности, акцент върху демокрацията, индивидуалните свободи и свобода и икономическия просперитет.
Вацлав Клаус
Ако ти даже успееш да устоиш пред очарованието на неговата външност, то ще те довърши с неговият неподражаем британски акцент.
Джаклин Сюзан
Тази концепция порази познат акцент с много хора, които наистина се справяха трудно с бързата промяна, характеризираща съвременния живот.
Джеймс Кантън
ФБР се ангажира с безброй усилия за борба с кибер заплахите, от усилията, насочени към идентифициране и споделяне на заплахи в и извън правителството, до нашия вътрешен акцент върху разработването и задържането на нови таланти и промяна в начина, по който работим, за да се развиваме с кибер заплахата.
Джеймс Коми
Акцентът и стойността върху идеите и оригиналното мислене е вродена част от британската култура и в много отношения описва традициите на дизайна.
Джони Айв
Акцент на екзистенциалистите е пълното изолиране на индивида – полезно напомняне за тези от нас, които работят над бъдещи концепции за взимане на решения, отговорност, избор, растеж, самостоятелност и самобитност.
Ейбрахам Маслоу
Знаете ли какво е чужд акцент? Това е знак за смелост. Това са хора, прекосили океан, за да дойдат в тази страна.
Ейми Чуа
Тези мъже бяха толкова красиви и говореха с толкова красиви акценти, като южнокорейците, които гледах на пиратски видеоклипове, че майка ми трябваше да бута ребрата ми, за да ме спре да ги гледам.
Йонми Парк
Предишна
1
2
(Текуща)
3
Следваща