Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Майсторство"
Моят стар инструктор по драматично майсторство казваше: "Недей просто да правиш нещо, стой настрана." Гари Купър не се страхува да не прави нещо.
Клинт Истууд
За актьорското майсторство знам твърде малко. Затова пък аз съм необичайно надарен двуличник.
Робърт Дауни Джуниър
Някои болни, не разбирайки в съзнанието си обречеността, оздравяват само защото, те са уверени в майсторството на лекаря.
Хипократ
Ако постоянно намираш нещо, което ти причинява болка и те кара да се чувстваш нещастна и никому ненужна, то намирането му всеки път става все по-просто и в края на краищата преставаш да забелязваш, че сама си го търсила. Самотните жени често постигат в това голямо майсторство.
Дороти Паркър
Не мисля честно, че хората знаят какво е актьорско майсторство.
Бен Кингсли
Духовно развитите хора, по силата на своята дисциплина, майсторство и любов, са хора с изключителна компетентност и в своята компетентност те са призвани да служат на света и в своята любов отговарят на призива.
Морган Скот Пек
Спомням си, че ходих на клас по актьорско майсторство, толкова сигурна, че никой никога няма да узнае името ми.
Деби Райън
Фотографа изолира и съхранява момент от времето: важен или незначителен, зависи от разбирането на темите от фотографа и неговото майсторство.
Едуард Уестън
Хайдегер сърфира по електронната вълна със същото майсторство, както Декарт по механичната.
Маршал Маклуън
Хората с високи нива на лично майсторство ... не могат да си позволят да избират между разума и интуицията, или главата и сърцето, повече, отколкото биха избрали да ходят на един крак или да виждат с едно око.
Питър Сендж
Шахматът би обеднял, ако няма майсторство в защитата. Истинските произведения на изкуството в шахмата се създават само тогава, когато атаката се противопоставя на истинска защита.
Тигран Петросян
За да постигнем велики неща, ние трябва да сме самостоятелно ограничени... майсторството се разкрива в ограничението.
Фридрих Шелинг
Майсторство е когато "какво" и "как" стават едновременно.
Всеволод Майерхолд
Твърди се, че са необходими 10 000 часа, за да се развие майсторство и съвършенство. Колко часа сте отработили днес за вашата страст?
Джон Асараф
Доброто актьорско майсторство е наистина отлично дърводелство.
Джон Литгоу
Хитлер често демонстрира неувереност и безпокойство в отношенията с индивиди, които контрастират диаметрално на самоувереното му майсторство в експлоатацията на емоциите на слушателите му в театралната обстановка на важна реч.
Иън Кършоу
Страхът е мощен звяр, ако му бъде разрешено майсторството.
Мери Балоу
Майсторството е състояние на разума и начина по който в този момент, когато се намирате в спокойно състояние на духа и ясно осъзнавате, как да се формира свой образ на мислене, задавайки въпроси и получавайки отговори.
Мерилин Аткинсън
В деликатното изкуство на измама и напредване нагоре, знанието е отличителен белег на майсторството.
Мървин Пийк
Можем да се спасим, но само ако изоставим мита за господството и майсторството и се научим да работим с природата.
Наоми Клайн
Не можеш да се задоволяваш с майсторството; трябва да се напънеш, за да станеш отново студент.
Остин Клиън
Хората с високо ниво на лично майсторство са в състояние последователно да осъзнаят резултатите, които имат най-голямо значение за тях - всъщност те подхождат към живота си така, както художникът би подходил към произведение на изкуството. Правете това, като се ангажирате със собственото си обучение през целия живот.
Питър Сендж
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща